În ciuda proprietăţilor sale benefice, sparanghelul are şi unele contraindicaţii. Nu este recomandat persoanelor care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal şi diabet zaharat.
O banală legumă are o mulțime de proprietăți benefice pentru corp, printre care și faptul că este afrodisiac, este mai puțin cunoscută și folosită în bucătăria românească.
Proprietăţile benefice ale sparanghelului sunt cunoscute încă din perioada grecilor antici, acesta fiind folosit ca un diuretic natural şi leac pentru multe boli sau chiar pe post de afrodisiac.
Sparanghelul conţine vitaminele K, A, C şi B, precum şi potasiu, acid folic, calciu, fier şi mangan. Purifică toxinele din sânge şi este un diuretic recomandat pentru nefrită şi boli ale sistemului genito-urinar.
De asemenea, sparanghelul îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi a sistemului cardiovascular, scade tensiunea arterială şi este considerat un afrodisiac natural. Nutriţioniştii susţin că această plantă este benefică pentru prostatită, saturează organismul cu fibre şi are un conţinut minim de calorii (100 de grame de sparanghel = 21 kcal).
În ciuda proprietăţilor sale benefice, sparanghelul are şi unele contraindicaţii. Nu este recomandat persoanelor care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal şi diabet zaharat.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…