Categories: Ştiri sănătate

Vești bune privind pandemia. Tot ce trebuie să știți despre coronavirus în acest moment. Cele mai importante noutăți la nivel mondial

Tot ce trebuie să știți despre coronavirus în acest moment. Cele mai importante noutăți la nivel mondial

Date promițătoare din Israel

Lansarea rapidă a vaccinării din Israel a făcut din acesta cel mai mare studiu din lumea reală asupra vaccinului Pfizer COVID-19. Rezultatele se preling și sunt promițătoare.

Mai mult de jumătate dintre israelienii eligibili – aproximativ 3,5 milioane de persoane – au fost acum vaccinați complet sau parțial. Grupurile mai în vârstă și cu risc, primii inoculați, înregistrează o scădere dramatică a bolilor.

Printre primul grup complet vaccinat a existat o reducere cu 53% a cazurilor noi, o scădere cu 39% a spitalizărilor și o scădere cu 31% a bolilor severe de la mijlocul lunii ianuarie până la 6 februarie, a declarat Eran Segal, cercetător de date la Institutul Weizmann din Știința în Rehovot, Israel, confrom Reuters.

Ancheta OMS privind originea coronavirus în Wuhan s-a încheiat

China a cerut Statelor Unite să invite Organizația Mondială a Sănătății să investigheze originile focarului COVID-19 acolo, după ce OMS și-a încheiat activitatea de teren în orașul chinez Wuhan.

La câteva ore după ce echipa OMS a dezvăluit marți concluziile preliminare la o conferință de presă din Wuhan, Washington, a declarat că vrea să examineze datele folosite de echipă, care a concluzionat că virusul nu provine dintr-un laborator din Wuhan și că liliecii rămân o sursă probabilă.

„Ne dorim ca partea SUA să poată, la fel ca China, să susțină o atitudine deschisă și transparentă și să poată invita experți OMS în SUA să efectueze cercetări și inspecții privind urmărirea originii”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Wang Wenbin.

Von der Leyen din UE recunoaște eșecurile în lupta împotriva vaccinurilor

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut eșecurile miercuri în aprobarea și lansarea vaccinurilor de către UE și a declarat că blocul a învățat lecții în acest proces.

Șeful executivului UE s-a adresat parlamentarilor din Parlamentul European în urma criticilor cu privire la lansarea lentă și a unui plan de reducere a exporturilor care inițial a încercat să stabilească o graniță dură pe insula Irlanda, provocând un protest în Londra și Dublin.

Von der Leyen a spus că au fost administrate 26 de milioane de doze de vaccin și că, până la sfârșitul verii, 70% dintre adulții din blocul celor 27 de națiuni ar fi trebuit să fie inoculați.

Germania intenționează să extindă lockdown-ul

Germania intenționează să extindă restricțiile până pe 14 martie, a arătat miercuri un proiect de acord pentru discuții între cancelarul Angela Merkel și liderii celor 16 state federale.

Numărul de noi infecții zilnice în Germania a scăzut, determinând unii lideri regionali să preseze un calendar pentru a ușura blocarea, dar îngrijorările cresc cu privire la impactul unor tulpini mai infecțioase ale virusului.

„Avem o situație extrem de fragilă”, a declarat Winfried Kretschmann, premierul verzilor din sudul statului Baden-Wuerttemberg, pentru Spiegel Online. „Putem vedea în alte țări, cum ar fi Portugalia, cât de repede se poate transforma valul pandemiei.”

Medicamentul comun pentru astm reduce riscul spitalizării pentru coronavirus

Un tratament frecvent utilizat pentru astm pare să reducă necesitatea spitalizărilor, precum și timpul de recuperare pentru pacienții cu COVID-19 dacă este administrat în termen de șapte zile de la apariția simptomelor, au spus cercetătorii de la Universitatea din Oxford.

Constatările au fost făcute în urma unui studiu de etapă intermediară a budesonidei steroidice, vândut ca Pulmicort de AstraZeneca.

Studiul de 28 de zile pe 146 de pacienți a sugerat că budesonida inhalată a redus riscul de îngrijire urgentă sau spitalizare cu 90%, comparativ cu îngrijirea obișnuită.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

32 de secunde ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

20 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

40 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: