Din cuprinsul articolului
Vești bune pentru persoanele cu deficiență de auz. Inversarea pierderii auzului cu terapie regenerativă este acum posibilă.
Deși cei mai mulți dintre noi cunosc pe cineva afectat de pierderea auzului, cu toate acestea este posibil să nu apreciem pe deplin greutățile pe care le poate aduce lipsa auzului.
Pierderea auzului poate duce la izolare, frustrare și un zgomot debilitant în urechi, cunoscut sub numele de tinitus. De asemenea, este strâns corelat cu demența.
O echipă de oameni de știință de la MIT, din spatele firmei de biotehnologie Frequency Therapeutics, susține că a dezvoltat un nou tip de terapie regenerativă care poate inversa pierderea auzului, fără a fi nevoie de aparate auditive sau de implanturi cohleare.
Compania folosește molecule mici pentru a programa celulele progenitoare, un descendent al celulelor stem din urechea internă, pentru a crea celulele de păr minuscule care ne permit să auzim.
Celulele părului mor atunci când sunt expuse la zgomote puternice sau la medicamente, inclusiv anumite chimioterapii și antibiotice.
În experimente, echipa a reușit să îmbunătățească capacitatea participanților la proces de a percepe vorbirea. Deși poate suna ciudat de specific, există un motiv întemeiat.
Medicamentul candidat Frequency este conceput pentru a fi injectat în ureche pentru a regenera aceste celule din cohlee. În studiile clinice, compania a îmbunătățit deja auzul oamenilor, măsurat prin teste de percepție a vorbirii – capacitatea de a înțelege vorbirea și de a recunoaște cuvintele.
„Percepția vorbirii este obiectivul numărul unu pentru îmbunătățirea auzului și nevoia numărul unu pe care o auzim de la pacienți”, a spus cofondatorul și CEO-ul Frequency, Chris Loose, potrivit MIT NEWS.
Unele dintre aceste îmbunătățiri au rămas aproape doi ani, potrivit companiei. Tratamentul funcționează prin injectarea de molecule în urechea internă, care apoi transformă celulele progenitoare existente în alte celule care pot crește celulele de păr în interiorul cohleei.
Abordarea este, de asemenea, mai simplă decât terapiile genetice convenționale, care se bazează pe celulele proprii ale pacientului, care trebuie mai întâi reprogramate într-un laborator.
Echipa speră că noua lor tehnică ar putea avea efecte de durată în viitorul apropiat.
„Nu aș fi surprins dacă în zece sau 15 ani, datorită resurselor care sunt puse în acest spațiu și a științei incredibile, am putea ajunge la punctul în care inversarea pierderii auzului ar fi similară cu operația Lasik, în care intri și ieși într-o oră sau două și îți poți restabili complet vederea”, a spus cofondatorul Frequency Jeff Karp, potrivit sursei citate.
„Cred că vom vedea același lucru pentru pierderea auzului”, a adăugat el.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…