Categories: Ştiri sănătate

Veste tristă pentru fanii lui Bruce Willis. Boala a avansat

Veste tristă pentru fanii lui Bruce Willis.  Bruce Willis suferă de o boală fără leac. A fost diagnosticat cu afazie, o tulburare a vorbirii care afectează exprimarea sau înțelegerea limbajului vorbit sau scris, ulterior s-a aflat că  celebrul actor  suferă, de fapt, de demență frontotemporală.

Ce este și cum se manifestă demența frontotemporală?

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Demența frontotemporală (FTD), o tulburare neurologică gravă, care afectează, în principal, lobii frontali și temporali ai creierului, influențând personalitatea, comportamentul și procesele limbajului, scrie OpenSkyNews.

Apare cel mai adesea la persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani. FTD poate prezenta simptome diferite în funcție de zona creierului afectată. Dificultatea de a comunica, înțelege sau interpreta greșit instrucțiunile este un simptom comun.
Acumularea anormală de proteine ​​în cogniția socială poate duce la modificări comportamentale. De asemenea, duce la o pierdere a empatiei, a motivației și a înțelegerii. Boala provoacă, de asemenea, disfuncții motorii, cum ar fi probleme de echilibru și probleme de vedere.

Revenind la starea de sănătate a actorului, familia a anunțat că starea lui se degradează de la zi la zi. Familia actorului a vorbit despre această maldie într-o declarație dată Asociației pentru Degenerarea Frontotemporală, explicând cum a progresat boala și dificultățile cu care se confruntă Bruce Willis.

Demența frontotemporală, de care suferă Bruce Willis nu poate fi tratată, fiind vorba despre o maladie degenerativă, iar familia sa nu-şi mai doreşte decât să poată duce acum o „viaţă demnă”.

Demența frontotemporală, una dintre cele mai frecvente forme de demență

Această afecțiune este una dintre cele mai frecvente forme de demență la persoanele sub 60 de ani. Aproximativ 1 milion de cazuri noi sunt raportate în întreaga lume în fiecare an, dar, din păcate, ca și alte boli degenerative, daunele sunt ireversibile.

Speranța de viață a pacienților cu DFT depinde de ce parte a creierului este afectată.
Familia sa a vorbit despre provocările cu care se confruntă Willis pentru FTD, inclusiv problemele de comunicare, și i-a mulțumit actorului în vârstă de 68 de ani pentru sprijinul său.

Ei au recunoscut, de asemenea, că nu există tratamente disponibile pentru FTD. Jagan Pillai, neurolog la Centrul Lou Loubo pentru Sănătatea Creierului de la Dr, spune că va depinde de cât de severe sunt efectele și de modul în care boala progresează, a spus el.

Potrivit medicilor, speranța medie de viață, după un diagnostic de FTD, este de 7,5 ani, în timp ce ADF vorbește de un interval de 7 până la 13 ani.

Recent Posts

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

30 de minute ago

Durerile de picioare. Ce afectiuni GRAVE pot semnala?

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…

o oră ago

Carmen Harra: Următorul președinte al SUA va fi o femeie. Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!

Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…

o oră ago

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

2 ore ago

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

2 ore ago

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

3 ore ago

Citeste si: