Din cuprinsul articolului
Veste tristă despre Elenei Merișoreanu. Marea artistă a României a anunțat că va ajunge din nou pe mâna medicilor chirurgi din cauza unor probleme de sănătate.
Tocurile înalte ale pantofilor, pe care multe femei le poarta din rațiuni estetice, nu sunt doar o sursa majora de disconfort, ci si un element care afectează semnificativ sănatatea picioarelor. Pe lângă tocurile înalte, kilogramele în plus acumulate de-a lungul timpului, și-a lăsat amprenta asupra corpului artistei.
Drept urmare, Elena Merișoreanu, interpretă de muzică populară, trebuie să se opereze din nou la nivelul picioarelor, asta după ce, în urmă cu doi ani, ea a mai suferit o astfel de intervenție chirurgicală.
Așadar, iubita artistă a precizat că a amânat de mai multe ori acest moment, doar că în curând va începe postul Crăciunului și nu va mai avea evenimente în această perioadă.
„Trebuie să mă duc la domnul profesor, pe la sfârșitul lunii mă duc să-mi programez. Mă duc la dânsul că trebuie să îmi fac niște analize înainte, există niște proceduri care trebuie făcute. Categoric anul ăsta fac operația”, a mai spus interpreta de muzică populară.
De asemenea, aceasta a mai precizat că nu i-a fost niciodată frică de operații, ci doar de Dumnezeu.
„Niciodată nu mi-a fost frică de operații, nu mi-e frică de nimic decât de Dumnezeu, eu nu sunt pănicoasă, nu sunt fricoasă. Sunt atâtea aparaturi, atâția medici buni, chiar nu am emoții deloc”, a mai declarat Elena Merișoreanu pentru Wowbiz.ro.
La recomandarea medicilor, Elenei Merișoreanu a fost nevoită să slămească. Ea a eliminat din alimentație pastele făinoase, pâinea și dulciurile.
„Am eliminat toate pastele făinoase, pâinea și dulciurile. Atât! Restul mănânc normal, adică mai mult pește la grătar, salate, mai ales acum când sunt atâtea posibilități să faci o salată de varză, roșii, verdețuri”, spune vedeta.
De asemenea, ea a mai spus că mănâncă de trei ori pe zi: de dimineață, la ora 12 și până în ora 18. Elena Merișoreanu a mai spus că după ultima masă mai poate consuma un măr, dar acesta nu trebuie să fie dulce.
Potrivit statisticilor, pantofii cu toc sunt unul dintre cei mai mari factori care duc la imbolnavirea picioarelor femeilor.
Înaltimea tocurilor face diferența între instalarea problemelor minore de sănătate la nivelul membrelor inferioare și cele grave, cu simptome recidivante întreagă viață.
Medicul ortoped Natalie A. Nevins din California, SUA, specializat în medicină de familie, medicină osteopatica manipulativă și medicină neuromusculoscheletala, susține că încălțămintea pentru femei cu tocuri înalte, purtată pe o perioada lungă de timp, atrage după sine bruscarea tălpii piciorului în diverse moduri.
Menținerea degetelor picioarelor într-o poziție nenaturală, presiunea exercitată de greutatea corporală asupra vârfului tălpii piciorului și întinderea excesivă a fasciei piciorului sunt microtraumatisme care afectează gradual integritatea picioarelor.
Purtarea permanentă a pantofilor cu toc înalt mai poate produce apariția unghiilor încarnate, îmbolnăvirea ireversibilă a tendoanelor piciorului, afecțiuni ale terminațiilor nervoase sau excrescențe patologice dificil de remediat (monturi, bătături, umflaturi etc.).
De-a lungul timpului, purtatul pantofilor cu toc pot produce contractarea muschilor de la nivelul talpilor si ai spatelor, facand iminenta aparitia durerii cronice si a spasmelor musculare. De altfel, persoanele care poarta incaltaminte care modifica intr-o forma sau alta forma piciorului, exista riscul aparitiei durerii.
De altfel, medicii specializati in ortopedie spun ca multe femei care poarta in mod frecvent pantofi cu toc inalt prezinta leziuni la nivelul tendonului lui Ahile, intrucat tocul este orientat in sus si apasa agresiv si constant pe calcai.
Pe de alta parte, trecerea de la pantofii cu toc la cei cu talpa plata nu este nici ea o optiune prea sanatoasa, dimpotriva. Aceasta tranzitie brusca declanseaza de obicei fasciita plantara, deoarece talpa este obisnuita sa stea intr-o pozitie arcuita, iar piesele de incaltaminte care nu sustin arcuirea naturala a piciorului (balerinii, slapii etc.), determina intinderea excesiva a fasciei sau suprasolicitarea ei, in special la nivelul insertiei fasciei pe calcaneu, potrivit sfatulmedicului.ro.
Demența își poate face apariția în mai mule moduri. În timp ce pierderea memoriei este cel…
Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a fost recunoscută la Gala Capital Performeri…
Călin Georgescu, candidatul-surpriză al alegerilor prezidențiale din România, a ieșit în fața presei pentru a-și…
Mercur retrograd intră în zodia Săgetător şi provoacă o serie de schimbări vizibile în viețile…
Autorităţile sanitare americane sunt în alertă şi au anunţat că un copil a fost testat…
Sunt momente în viață în care corpurile noastre se schimbă rapid și nu vorbim doar…