Din cuprinsul articolului
Veste bună pentru diabetici. Un nou tratament care ar putea înlocui necesitatea injecțiilor cu insulină. Cercetarea a fost publicată în revista ”Nature, Signal Transduction and Targeted Therapy”.
Aproximativ 61 de milioane de oameni au diabet în Europa , iar între 5 și 10 la sută dintre ei au diabet de tip 1, ceea ce înseamnă că trebuie să ia zilnic insulină pentru a-și controla nivelul zahărului din sânge. Unii oameni cu diabet zaharat de tip 2 mai frecvent trebuie să ia. Potrivit Federației Internaționale de Diabet, cele mai comune trei moduri de a lua insulină sunt cu o seringă, un stilou injector pentru insulină sau o pompă de insulină.
Un studiu asupra diabetului ar putea duce la eliminarea administrării injecțiilor cu insulină, spun cercetătorii.
Potrivit cercetătorilor de la Baker Heart and Diabetes Institute, tratamentul care utilizează medicamente anticancer existente ar putea înlocui nevoia injecțiilor regulate de insulină.
Cercetătorii spun că au făcut o descoperire în tratamentul diabetului de tip 1, care ar putea înlocui necesitatea injecțiilor regulate cu insulină, informează ABC.
Oamenii de știință de la Baker Heart and Diabetes Institute au manipulat celulele stem pancreatice existente pentru a le determina să producă insulină.
Cercetarea este încă la început, iar următorul pas va consta în studiile preclinice pe animale. Cercetătorul principal, Sam El-Osta, a spus că, in viitor, potențialul tratament ar putea fi viabil pentru copii și adulți.
„Am descoperit capacitatea de a valorifica celulele pancreatice rămase ale pacientului pentru a influența acele celule să se comporte precum celulele beta producătoare de insulină”, a declarat profesorul El-Osta pentru ABC Radio Melbourne.
„Acest lucru ar putea modifica evoluția diabetului și ar putea elimina nevoia injecțiilor cu insulină la unele persoane care trăiesc cu diabet de tip 1”, a precizat el.
Persoanele cu diabet nu produc în mod natural suficientă insulină sau corpul lor nu utilizează hormonul așa cum ar trebui. De aceea, persoanele cu diabet zaharat au nevoie, zilnic, de mai multe injecții cu insulină, pentru a gestiona boala.
Cele două medicamente pentru cancer utilizate în cercetare sunt deja aprobate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.
Cercetătorii au spus că potențialul tratament ar putea fi „rapid” în comparație cu opțiunile actuale de tratament pentru diabetul de tip 1.
„Am reușit să reutilizam aceste medicamente pentru a vedea dacă am putea influența traiectoria prin utilizarea acestor inhibitori de molecule mici în celulele ductale pancreatice”, a spus profesorul El-Osta.
„Putem influența rapid restabilirea insulinei, într-un număr de zile, într-un vas din țesuturi derivate de la donatori de diabet de tip 1, atât copii, cât și adulți”, a explicat el.
Directorul executiv al Societății Australiane de Diabet, profesor asociat la Universitatea din Melbourne, Sof Andrikopoulos, a etichetat rezultatele cercetării drept „remarcabile”. „Pentru cei 135.000 de australieni cu diabet de tip 1, acesta este, cu siguranță, Sfântul Graal”, a spus el.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…