Din cuprinsul articolului
A treia doză de vaccin anti-COVID este utilizată pentru a stimula răspunsul imun al organismului nostru în fața virusului SARS-CoV-2. Aceasta este recomandată persoanelor vulnerabile, cu vârste de peste 65 de ani și persoanelor care prezintă un risc crescut de infectare.
De asemenea, rapelul suplimentar este recomandat și persoanelor care s-au imunizat în urmă cu 6 luni. Anumite țări, precum Israel, însă, solicită ca acest rapel să fie obligatoriu pentru a beneficia în continuare de avantajele certificatului COVID.
Ce decizie au luat autoritățile din România în acest sens? Este necesar să faci a treia doză de vaccin pentru a deține în continuare un certificat verde COVID?
Pentru moment, autoritățile din România nu vor interzice utilizarea certificatului COVID în lipsa rapelului suplimentar. Cu toate acestea, specialiștii în sănătate sfătuiesc administrarea lui, mai ales în cazul persoanelor cu un risc ridicat de infectare.
Secretarul de stat Andrei Baciu oferă detalii.
„Până pe 27septembrie, la ora 10:00, au fost generate 3.603.264 de certificate. În general, raportul se păstrează același, 94% aproximativ certiticate eliberate pentru atestarea vaccinării.
Un lucru important: numai în ultima săptămână au fost eliberate 650.000 de certificate, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă.
Și un alt lucru important este faptul că pe certificatul de vaccinare este menționată efectuarea dozei a treia, însă nu este necesară efectuarea dozei a treia pentru a fi considerată schemă completă de vaccinare.
Deci, certificatul digital european îl vom putea folosi în continuare și ne vom putea bucura de toate beneficiile actuale, menținând în continuare două doze de vaccin”, a declarat Andrei Baciu, potrivit RRA.
„Această doză de rapel este ferm recomandată persoanelor care prin natura profesiei au un risc crescut de îmbolnăvire, și aici vorbim de personalul medico-sanitar, persoanele din centrele sociale și personalul din învăţământ.
Și, de asemenea, persoanele cu vârstă de peste 65 de ani, persoanele care sunt în evidență cu afecțiuni cronice, indiferent de grupa de vârstă.
De asemenea, și celelalte categorii de persoane care au cel puțin șase luni de la doza doi de la vaccin pot să beneficieze de doza de rapel”, explică medicul Valeriu Gheorghiță.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…