Categories: Stil de viaţă

Vasele de sânge sparte pot fi ”șterse” definitiv de pe piele. Cea mai eficientă soluție și cea mai bună perioadă să scăpați de ele

Inesteticele vase sparte de pe față sau picioare pot fi tratate, fără urme, cu ajutorul tehnologiilor laser de ultimă generație. Cea mai bună perioadă pentru a scăpa de această problemă este sezonul rece, întrucât expunerea la soare în perioada tratamentului este strict interzisă. Odată „șterse” de pe piele, vasele sparte nu mai apar în zona tratată.

Steluţele vasculare şi vasele sparte superficiale apar fie din cauza unei fragilităţi capilare, fie din cauza unor probleme mai serioase legate de o insuficienţă venoasă, responsabilă şi de apariţia varicelor. Vasele sparte se manifestă ca o reţea de vase superficiale de culoare roşie sau violacee, cu aspect de pânză de păianjen, iar cel mai mare factor de risc pentru apariţia acestora, care determină fragilitatea vasculară, este moştenirea genetică. Atenție, steluțele vasculare sunt diferite însă de varice, deși pot avea legătură, în sensul în care, vasele pot evolua şi în varice. Este cazul vaselor de sânge sparte care sunt provocate de o insuficienţă venoasă serioasă. Medicii spun însă că nu este o regulă ca vasele de sânge sparte să se transforme automat în varice.

Vasele sparte, resorbite în urma tratamentului cu laser

Din fericire, vasele sparte de pe picioare nu au fost nicicând mai uşor de tratat. În prezent, cea mai bună metodă de tratament a vaselor sparte şi steluţelor de sânge este cea cu laserul: laser Nd:Yag şi Dioda sunt doar câteva exemple de lasere.

„Laserul vascular se aplică pe vasul respectiv, absorbind hemoglobina, ceea ce face ca vasul de sânge să se resoarbă. Laserele utilizează o lungime de undă prestabilită pentru a ţinti şi distruge capilarele şi vasele nedorite, lăsând însă intacte ţesuturile normale din jur. Pentru vasele sparte de pe faţă, recomandarea  este laserul Dioda, care determină coagularea selectivă a vaselor superficiale. În tratamentul vaselor sparte superficiale, sunt eficiente şi tehnologiile care utilizează lumina intens pulsată IPL şi UPL”, explică Dr. Florentina Zaharia, medic primar dermato-venerologie, clinica Bioderm. Tot cu ajutorul laserelor vasculare se pot trata şi alte probleme vasculare conexe, precum varice, hemangioame, angioame, rozacee, puncte rubinii, eritem facial sau al decolteului.

Nu necesită perioadă de recuperare

Întrucât acţionează în profunzime, laserele nu lezează pielea şi nu lasă în urmă cicatrici. Cea mai importantă recomandare, de care pacienţii trebuie să țină cont, este să evite expunerea la soare în perioada tratamentului, întrucât poate apărea o hiperpigmentare. „O procedură durează 20-30 de minute, în funcţie de câte vase cu probleme sunt. În total, este nevoie de 2-3 şedinţe pentru aceeaşi zonă, cu pauze de o lună între ele. Costul unei şedinţe este cuprins între 500 şi 1.000 de lei, în funcţie de dimensiunea problemei. Intervenţia nu necesită perioadă de recuperare”, adaugă medicul dermatolog.

Odată tratate cu laserul, vasele sparte nu mai reapar în aceeași. În schimb, pot să apară noi vase sparte în alte zone, dacă există predispoziţie genetică. Pentru vasele sparte mai mari şi mai evidente, medicii recomandă şi un tratament medicamentos, alături de terapia cu laser.

Persoanele cu predispoziție genetică pentru vase sparte pot preveni apariția acestei probleme printr-un regim de viață sănătos și activ, prin practicarea de sporturi precum înotul sau mersul pe bicicletă sau prin purtarea ciorapilor medicinali, cu compresie gradual. De asemenea, suplimentele alimentare destinate îmbunătățirii circulației venoase pot ajuta.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

12 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

41 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: