Categories: Ştiri sănătate

VÂRF de SEZON la VARICELĂ: Școlile sunt pline și nici adulții nu sunt ocoliți. Imunitatea scazuta favorizează boala

Vărsatul de vânt (varicela) este o afecțiune cauzata de un virus herpetic, care actionează în special spre finalul sezonului rece, când imunitatea organismului este scăzută. Cei mai predispuși la îmbolnăviri sunt copiii între 5 și 9 ani, dar nu sunt feriți nici adulții care nu au făcut boala în copilărie sau nu s-au vaccinat. „În cazul lor, varicela se manifestă mai violent și pot aparea complicatii”, atenționaezp dr. Emanoil Ceausu, de Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Varsatul de vânt făcut la maturitate poate cauza boli de piele

De obicei, o persoană care a avut vărsat de vânt capătă imunitate pe viață. La adulții care se îmbolnăvesc exista cazuri în care virusul râmâne în organism în stare latenta, cauzând la maturitate diverse eruptii ale pielii, cum este si zona zoster. „Aceasta afecțiune este mult mai suparatoare decât varicela, deoarece debuteaza cu dureri foarte mari, arsuri și usturimi puternice”, completeaza dr. Cristina Popescu, dermatolog la Policlinica pentru Sportivi din București.

Erupțiile pot apărea oriunde pe corp, cele mai periculoase fiind cazurile în care se manifestă in regiunea ochilor. Printre factorii care determina aparitia bolii se numara si rezistenta scazuta la stres, starile prelungite de oboseala si predispozitiile genetice.

Varf de epidemie in varicela

Tratamentul Zonei Zoster difera de la caz la caz, dar, in general, se folosesc medicamente antivirale si anticonvulsive pentru calmarea durerilor. Procesul de vindecare dureaza intre doua si trei saptamani. Cea mai buna metoda de preventie este vaccinarea impotriva varicelei, dupa varsta de un an.

CUM SE MANIFESTĂ

Primele semne ale varicelei sunt starile febrile, indispozitia, durerile abdominale si senzatiile de greata. Apoi apar eruptiile. Acestea trebuie ingrijite cu produse pentru calmarea durerilor si a mancarimilor. Este important ca micutii sa aiba in permanenta unghiile taiate si mainile curate, astfel incat sa fie feriti de suprainfectii. Medicii pediatri spun ca este gresita conceptia potrivit careia micutii se vindeca mai repede daca sunt feriti de imbaierile zilnice.

 

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

19 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: