Categories: Stil de viaţă

Vara este mult mai ușor să slăbești! De ce nu toată lumea poate să facă asta

Vara este sezonul care ne ajută să slăbim. Cu puțin efort putem pierde câteva kilograme pentru că alimente din acest sezon au mai puține calorii. Există însă și reversul medaliei. Sunt și multe tentații…

Fructele de sezon, spre exemplu, dacă sunt consumate în cantități moderate constituie surse nutriționale benefice organismului nostru:  ciresșe, căpsuni, vișine, caise, piersici, pepene verde și galben, toate sunt bune, dar numai cu condiția ca ele să fie consumate în catități moderate pentru a  nu risca un aport caloric nedorit.

Și salata e bună vara, însă nu și atunci când  ne gândim să o asociem cu maioneză, spre exemplu.  Grăsimile nu sunt recomandate vara, fiind greu digerabile.

Din același considerente ar trebui să fim moderați  în ceea ce privește consumul atunci când alegem micii, cârnații, costița, ceafa de porc.

Și cum vara e mai greu fără înghețată, nutriționiști atrag atenția  să le evităm pe cele cu ciocolată și tot felul de toppinguri. Sunt de preferat cele simple, de vanilie, în cantitate mică și , mai ales, nu imediat după masă.

Alimentele proaspete sunt recomandate fără excepție, însă ele trebuie spălate bine înainte de a le consuma. Toxiinfecțile alimentare cauzate de consumul de alimente proaspete, nespălate, cele care nu au fost bine preparate termic sau care au fost păstrate la temperaturi necorespunzătoare sunt extrem de frecvente vara.

Aceste boli sunt  favorizate de  temperaturile înalte care stimulează multiplicarea germenilor, dar  și a meselor luate în diverse localuri fără experiență în domeniu. Alimentele care produc cel mai frecvent toxiinfecții alimentare sunt: produsele din carne (carne tocată, mezeluri, cârnați, salamuri crude, parizer), ouale și produsele din ouă (prăjituri, înghetate, creme, lichioruri), peștele, fructele și legumele proaspete nespălate, laptele și produsele lactate.

Câteva sfaturi…

  • nu uitați să vă hidratati, în medie trebuie  să consumați 2-2,5 l de lichide pe zi, cu creșterea aportului în zilele caniculare.
  • spălați foarte bine legumele și fructele, nu le consumați cu mâinile nespălate.
  • consumați alimente de sezon, dar nu întreceți măsura.
  • nu uitați să faceti mișcare
  • consumați mâncăruri ușor digerabile: salate de legume, ciorbe de zarzavat, tocănițe de legume, legume gratinate, carne slabă (pui, pește)

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

23 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

54 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: