Categories: Ştiri sănătate

Valul șase lovește din plin? Andrei Baciu: „Ne îngrijorează când vedem un număr atât de mare”

Potrivit raportărilor zilnici transmise de Ministerul Sănătății, România se confruntă cu un număr în creștere a infectărilor cu coronavirus. În acest sens, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a făcut o serie de precizări privind evoluția virusului în România.

„Ne ingrijoreaza cand vedem un numar atat de mare de cazuri. Daca iti doresti sa ai o vacanta linistita, fara sa te imbolnavesti, este suficient sa-ti pui masca de protectie. Altfel, sistemul de sănătate se pregateste pentru ca orice pacient sa poata sa beneficieze cat mai repede de asistenta medicala.

Îi incurajez pe cei care au simptome sa se testeze cat mai repede. Te poti testa si in farmacii, ne putem testa gratuit inclusiv la medicul de familie. Sanatatea este extraordinar de pretioasa si destul de fragila. Ideea e sa ne protejam cu aceste masuri.

Există această creştere a cazurilor şi lucrurile vor evolua în acest fel, acesta este destinul oricarei pandemii. Vom mai avea astfel de situaţii. Masca este la nivel de recomandare, este una dintre cele mai sigure măsuri. Aceasta varianta este mai contagioasa, vedem aceasta cifra importanta care s-a atins în cursul zilei de ieri, de 12.000 de cazuri”, a declarat Andrei Baciu la România Tv.

Ministerul Sănătăţii a retransmis, miercuri, recomandări pentru utilizarea antiviralelor orale, în cazul persoanelor confirmate cu coronavirus. Specialiştii atrag atenţia că tratamentul trebuie stabilit de medic, care va recomanda măsurile potrivite formei de boală şi eventualelor comorbidităţi.

”Tratamentul trebuie stabilit de medic, care va recomanda măsurile potrivite formei de boală şi eventualelor comorbidităţi. Dacă nu ai medic de familie anunţă Direcţia de Sănătate Publică, care te va îndruma mai departe”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit specialiştilor, testul făcut acasă trebuie confirmat oficial pentru ca bolnavul să poată beneficia de evaluare medicală şi de tratament.

„Pacienţii trebuie să discute cu medicul dacă sunt eligibili pentru tratamentul antiviral oral. Doar în urma deciziei acestuia se pot administra antivirale orale. Tratamentul trebuie iniţiat cât mai repede posibil după diagnosticul de COVID-19 şi nu mai târziu de 5-7 zile de la debutul simptomelor”, se mai arată în materialul elaborat de Comisia de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii, în ianuarie 2022 şi redistribuit miercuri.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

12 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

32 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

51 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: