Categories: Ştiri sănătate

Valul 4 pune presiune pe sistemul medical. Câteva spitale au rămas deja fără paturi ATI

Din cuprinsul articolului

Valul 4 se face deja simțit în România, susțin experții în sănătate. Numărul infectărilor crește treptat, de la zi la zi, observându-se un trend ascendent constant. Majoritatea cazurilor de Covid-19 sunt, în prezent, cauzate de varianta Delta a coronavirusului.

Varianta Delta a devenit dominantă în România, potrivit specialiștilor. Deși aceasta nu provoacă forme mai grave de boală, aceasta are o contagiozitate ridicată. Astfel, se transmite mult mai repede, ceea ce înseamnă că tot mai multe persoane vor avea nevoie de îngrijire medicală de specialitate. În România, anumite unități medicale au rămas deja fără paturi ATI.

Spitalele, deja fără paturi ATI

Creştere îngrijorătoare a cazurilor noi de COVID-19, înregistrate marţi. Au fost 544 de îmbolnăviri raportate – un record pentru ultimele aproape 100 de zile, cu cele mai multe cazuri noi în Bucureşti, anunță Rador.

Continuă să crească rapid şi numărul pacienţilor cu coronavirus care au nevoie de spitalizare. În prezent sunt peste 1.000, 126 dintre ei în secţii de terapie intensivă. Şi sunt unităţi medicale din ţară unde, din nou, nu mai sunt paturi libere la ATI.

„Din nefericire, terapia intensivă la ce înseamnă COVID este plină. Rugăm pe această cale oamenii să fie conştienţi, să fie responsabili că vaccinul le salvează vieţi”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Şi pe acest fond de creştere rapidă a numărului de cazuri, spitalele au început pregătirile pentru valul patru, aşteptat după unii specialişti în septembrie. În Botoşani, la toate unităţile sanitare din judeţ se fac verificări ale stocurilor de medicamente, materiale şi echipamente de protecţie, cu o atenţie deosebită acordată aparatelor de oxigen. Direcţia de Sănătate Publică ţine legătura cu managerii spitalelor, pentru a scurta timpul de reacţie în cazul în care contextul epidemiologic se va înrăutăţi, a precizat şefa instituţiei, Monica Adăscăliţei.

„Vom pregăti toate documentele necesare pentru a aporba un număr mai mare de paturi care vor fi alocate pentru COVID. De asemenea, având în vedere că tulpina Delta, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, afectează într-un număr mai mare copiii şi tinerii, am stabilit cu conducerea Spitalului Judeţean creşterea numărului de paturi COVID la secţia de pediatrie. Ne pregătim pentru situaţia în care va fi un număr crescut de pacienţi pe secţia de terapie intensivă”, precizează Monica Adăscăliței.

 

Recent Posts

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

19 minute ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

49 de minute ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

o oră ago

HOROSCOP. ZODIILE care vor păși cu dreptul în 2025 şi vor fi protejate de astre

În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…

2 ore ago

STUDIU. Utilizarea reţelelor sociale, rol important în reducerea simptomelor depresiei

Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…

2 ore ago

Medic ortoped: TOP 5 ponturi pentru tratarea durerilor articulare în sezonul rece

Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…

3 ore ago

Citeste si: