Din cuprinsul articolului
Valeriu Popa, terapeut, a realizat o listă cu sfaturi ce te vor ajuta să treci ușor prin viață, conform bzi.ro.
Cei care l-au cunoscut au afirmat ca de la el au invatat ca incalcarea legilor naturale care ne guverneaza existenta, duce la deteriorarea sanatatii. Iata cateva sfaturi si invataminte de la Valeriu Popa, cel care nu a fost doar un vindecator de trupuri, ci si de suflete.
1. Frica micșorează diametrul vaselor de sânge, că urmare a unei vărsări excesive de adrenalina în sânge. Acest fapt duce la o subalimentare a tuturor organelor, ceea ce cauzeza boli organice, cum ar fi boala coronariana (ischemia), hepatita, impotenta și frigiditatea sexuala, boli de piele, nevroze și psihoze.
2. Daca cineva te jignește nu te răzbună pe el, nu-l uri și nu te supară pe el întrucât aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepți urmează că purificarea sufletului să se infaptuieasca prin boli și nenorociri, iar daca nu ești pregătit nici pentru aceasta ea vine prin moarte, etc.
3. Se cuvine să iertam nu numai în gând, ci și cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate.
4. Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boala grava. Roagă-te în permanenta că toți cei din jurul tău să fie fericiți, sănătoși. Și întreagă lume să fie binecuvântată. Aceasta rugăciune vă iradia atât de multa iubire către întreagă lume încât iubirea se vă întoarce la tine din belșug.
Valeriu Popa: Orice dorință când se agata de tine devine stăpânul tău
5. Cum dăruiești așa primești. Razbunarea te face egal cu adversarul. Iertandu-l te arați superior. Iertând ne eliberam pentru a ne putea înalta. Să fim conștienți că iertând îi eliberam pe cei care ne-au greșit. Iertând oferim libertate. Alegeți calea iertării. Numai ea desface rana încleștată în timp. Că de nu iertați voi, nici Tatăl vostru nu vă vă ierta vouă greșelile.
6. Dependenta naște frica, îndoială, depresia și supărarea. Nu căutați plata, nici lauda și nici o răsplată, orice ați face. Săvârșind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorințe aduc că rezultat suferință.
7. Tot dependenta naște agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Boala purifica sufletul omului și îi fortifica sistemul imunitar. Dependenta de dorințe, frica, depresia și supărarea atrag gelozia. Numai prin iubire poate seca izvorul răutăților.
8. Orice dorință când se agata de tine devine stăpânul tău. Când ești mânios, mania devine stăpânul tău, te acaparează complect. Astfel mania ta, în aceasta stare, vă face lucruri pe care mai tărziu le vei regreta
9. Să nu vorbiți despre nenorocirile trăite pentru că ele pot prelungi durata lor. Când nu vorbim cuiva despre problemele noastre noi ne îndepărtam de ele. Îndepărtarea de ele este primul pas pentru depășirea acestora. Esențial este când vorbiți despre problemele și emoțiile dvs. să nu căutați mila sau compătimiri.
Valeriu Popa, terapeut: Nu faceți din casa dvs. o groapa de gunoi energetic
10. Daca aveți o mare supărare sau tristețe încercați să nu aduceți sentimente acasă. Ieșiți în strada – cu deosebire în locurile înverzite – și plimbați-vă.
Daca locuiți de câțiva ani și ați saturat spațiul cu regrete, supărări și spaime, amintiți-vă momentele în care v-ați certat și supărat, așezați-vă în acel loc, iertați, anulați agresivitatea fata de iubire, rugați-vă.
11. O convorbire telefonica ce durează mai mult de un minut se poate răsfrânge negativ asupra sănătății.
După o convorbire de trei minute are loc deformarea câmpului energetic în zona capului, în zona sternului și, de asemenea, în zona primei chakre. O convorbire telefonica care depășește un minut este de nedorit.
12. Mâncatul este un serviciu divin și, că atare, nu trebuie să se desfășoare într-o atmosfera apăsătoare. Mâncarea ne poate da energii superioare daca este binecuvântată de Dumnezeu și este gătita cu devotament spiritual.
Cea mai buna mâncare, cel mai sănătos meniu natural, se transforma în otrava în corpul dvs. daca atmosfera în care gătiți (gândurile și sentimentele) și mâncați este tensionata.
13. Munca nu trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte. Înseamnă că supraîncărcările nu trebuie să fie permanente și în fiecare ocupație să găsim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare și vă dauna sănătății.
14. Daca un om fura și inseala pe alții o viață întreagă, el vă fi pedepsit să suporte și pagubele pe care le-a făcut altora. În concluzie, cel care a făcut bine vă recolta binele, iar cel care a făcut un rău fizic sau spiritual vă recolta răul fizic sau spiritual.
15. Atașamentul înseamnă alipirea sufletului de ceva sau cineva (părinți, persoana iubita, copii, profesie, obiecte, daruri etc). Atașamentul fata de cele pământești produce un uriaș rău lucrului de care ne atașam.
Daca omul se atașează sufletește de: hrana, placeri sexuale, casa, avere, bani etc. sufletul lui este cuprins de lăcomie, de ura și frustare.
16. În dragostea omeneasca trebuie întotdeauna să existe o detașare de omul iubit. Cu cât aveți mai multe pretenții fata de omul apropiat cu atât mai mult creste dependenta de el. Dependenta de valorile umane ne vă omori încetul cu încetul și spiritul și sufletul.
17. Când căsătoria este bazata numai pe sentimente sexuale, ea nu poate fi îndelungată. Când sentimentele slăbesc intervine înșelarea, iar căsnicia se destramă.
18. Familiile care sunt întemeiate în primul rand pe prietenie și respect sunt fericite și durează mult. Un soț trebuie să evite să o transforme pe sotie într-o copie fidela a să.
Fiecare om are personalitatea lui proprie și astfel de tentative sunt împotrivă firii, ducând în timp la destrămarea cuplului.
Nu-l considerați pe celalalt că fiind un obiect destinat să vă servească, ci că pe o ființă divina, cu individualitate și cerințe proprii.
19. Căsătoria trebuie studiata întăi cu ochiul, apoi cu microscopul și în sfârșit cu telescopul. Cu cât ne concentram lăuntric asupra vieții îmbătrânim și ne despărțim repede de viață.
20. Gelozia de regula provoacă scăderea vederii, auzului, scleroza în placi, traumatismele capului, diabet, inflamații articulare. Daca gelozia este grevata de trufie, atunci este de doua ori mai periculoasa.
21. Femeia geloasa și supărăcioasă ataca în plan subtil partenerul sau. În aceasta situație soțul fie se vă îmbolnăvi în permanenta, fie vă deveni alcoolic, fie vă divorță.
Daca sunteți gelos și vă amplificați sentimentele agresive de profunzime, atunci puteți avea probleme cu orice animal. Veți putea avea și alergie și boli contactate de la ele. De asemenea, veți putea deveni obiectul agresiunii din partea animalelor.
22. Este mai bine să plângeți decât să urați. Daca n-ați reușit să vă învingeți pe dvs. înșivă, agresiunea se acumulează în mod inevitabil. Atunci când plângeți agresiunea apărută se distruge.
23. Dragostea are o mare putere de vindecare fizica, mentala, emoțională și spirituala. Placerea de a bârfi, minți și rani alti oameni provoacă efecte karmice devastatoare pentru suflet. El se condamna singur să trăiască în închisoarea neliniștii interioare.
24. Adevărată cauza a narcomaniei și alcoolismului este un nivel scăzut de iubire. Aceasta apare din cauza unor puternice frustari, a reprimării dragostei fata de oameni. Omul trebuie să înceteze să mai poarte supărare pe lumea din jur, să intre în armonie cu ea.
25. Gândirea noastră dispune de cea mai puternica forță creatoare din întregul univers. Este cel care aduce pacea și liniștea în sufletul nostru. Atrage binele sau răul în existenta noastră. Toate gândurile emise plutesc în aer că niste mine amenințătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs.
26. Potrivit legii bumerangului, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorințe, se întorc la noi producând efecte perturbatoare. Nimeni nu poate face rău altuia fară să plătească.
Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetica intre noi și omul la care ne gândim. De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rău.
27. Imaginația are puterea de a crea realitatea. Câmpul energetic al părinților începe să distrugă câmpul energetic al copilului și acesta se vă naște bolnăvicios, fricos, obsedat.
28. Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului. Poate determina diferite neplăceri în viață, atât a celui pe care te superi, cât și în propria ta viață. Femeia trebuie să fie liniștită și răbdătoare. Nu trebuie să se supere sau să trăiască sentimente negative. Ea trebuie să accepte cu seninătate realitatea.
Ura este o forță
29. Egoismul, cruzimea închid canalele energetice de legătură cu Dumnezeu și omul respectiv nu mai primește energia necesara întreținerii vieții. În aceasta situație el este nevoit să ia energia de la alti oameni, devenind vampir energetic. Acest lucru distruge sistemul de protecție al corpului.
Egoismul și interesul personal ne izolează de restul oamenilor și acest simt al separării îi face pe oameni insensibili la nevoile altora. O persoana egoista manifesta un atașament excesiv pentru ea însăși. Egoiștii au foarte putini prieteni.
30. Disprețul fata de noi și profunda nemulțumire fata de sine constituie o agresiune fata de Dumnezeu. Disprețul și blamarea omoară înainte de toate iubirea fata de un alt om. Orice ticăloșie ar comite un om împotrivă noastră noi nu avem dreptul să respingem iubirea fata de el.
31. Sufere de diferite boli și îmbătrânește mai repede că de obicei. Trebuie să vă schimbați atitudinea fata de femei și fata de situațiile legate de ele.
32. Trufia și disprețul fata de oameni generează lipsa dorinței de a trai, sentimentul pierderii sensului vieții. Ancorarea de înțelepciune da naștere disprețului. Acesta începe de la cap. De aceea se blocheza biocampul în regiunea capului. În curând disprețul se întoarce împotrivă propriei persoane.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…