Din cuprinsul articolului
Valeriu Popa (1924-1997) a fost si ramane marele vindecator al Romaniei, un deschizator de scoala si drum in domeniul naturismului si bioenergeticii in tara noastra.
Primind sfaturile marelui Valeriu Popa, mii de oameni – bolnavi fara alte sanse pe calea medicala alopata – s-au autovindecat.
Înainte de a aborda subiectul purificării sângelui, îţi vom prezenta bazele poziţiei unice pe care o are sângele în funcţionarea corectă a organismului nostru, în aşa fel încât să poţi înţelege cât de importantă este detoxificarea sa.
Din ce este alcătuit sângele?
Sângele se găseşte în organism circulând prin vasele sanguine, iar componentele sale principale sunt: apă, celule, proteine şi lipide (grăsimi).
Rolul sângelui în organism
Sângele are sarcina de a aproviziona celulele cu oxigen şi substanţe nutritive, în aşa fel încât în cadrul lor să se poată elibera energie şi să poată desfăşura activităţile de organizare specifice vieţii.
În acelaşi timp, sângele, împreună cu sistemul limfatic, este responsabil cu menţinerea unui ritm metabolic constant; tot el asigură şi intermedierea ninfluenţelor hormonale de la celulă la celulă. Şi nu în ultimul rând, fără el nu ar putea funcţiona sistemul nostru imunitar.
Cantitatea de sânge în corpul uman reprezintă o treisprezecime din greutatea corpului, deci un om de 80 kg are în jur de 6l de sânge.
Ce inseamna terapia de purificare a sangelui? Eliminarea toxinelor din organism, incepand de la nivel celular si, prin aceasta, readucerea starii de sanatate a fizicului si psihicului.
Cum faceti acest lucru? Cel mai mare pericol il reprezinta grasimile, alcoolul in exces si fumatul, care sunt surse de aciditate.
Renuntati la fumat, la consumul de alcool in exces, la grasimi si prajeli. Alcalinizati hrana cu legume si fructe in stare cruda, consumati ceaiuri din plante, sucuri naturale, apa pura.
Ateroscleroza este generata de carenta vitaminei C, de aceea retetele propuse in continuare au componente bogate in aceasta vitamina:
- Elixirul tineretii – reteta celebrei vindecatoare Djuna. Se pun la macerat intr-un bocan cu capac, 500 grame usturoi pisat si sucul de la 24 de lamai. Se lasa 24 zile, amestecandu-se periodic. Se pastreaza la frigider. Se consuma o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare, in cure indelungate sau permanente.
- Macerat de ceapa in vin alb. Ingrediente: un litru vin alb, cinci cepe rosii (aproximativ 500 grame) tocate marunt, 250 grame radacina de patrunjel, doua legaturi frunze de patrunjel. Se pune ceapa la macerat in vin. Separat, se fierb radacina de patrunjel (curatata si maruntita) si frunzele de patrunjel (tocate), pana ce lichidul scade la jumatate. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se amesteca cu maceratul de ceapa in vin si se adauga 150 ml miere. Se astupa bine, se lasa la macerat sapte zile, agitandu-se din cand in cand. Se strecoara. Se consuma o lingura de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
- Tinctura din coji de nuci uscate. Se amesteca 500 ml tuica sau alcool alimentar cu coaja de la 14 nuci, tocata marunt, intr-o sticla sau borcan cu capac. Se lasa la macerat doua luni. Se consuma o lingura dimineata, pe stomacul gol. Este un remediu de folos daca aveti depuneri de saruri, chisturi si tumori.
- Leurda. Consumati leurda sub forma de salata in fiecare zi, timp de cel putin trei saptamani.
- Urzica, in cure de primavara. Amestecati 100 ml suc de urzica cu 100 ml suc natural de mere. Beti amestecul pe stomacul gol cu 30 minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile, luati o pauza de 20 de zile si reluati pentru inca 20 de zile.