Din cuprinsul articolului
Sfaturile lui Valeriu Popa. În ziua de azi, pentru a avea o sănătate bună, este necesar să ne adaptăm, în sensul de a prioritiza alegerile. De fapt, sănătatea nu mai este o normalitate, a devenit din ce în ce mai mult o raritate.
Starea de sănătate este o stare pe care o câştigăm în fiecare zi prin cunoaştere, autocunoaştere şi acţionare în consecinţă.
Specialiștii trag un semnal de alarmă și atenționează că o serie de boli care apăreau, de obicei, după vârsta de 50 de ani, apar în prezent la tineri şi chiar la adolescenţi, copii. De asemeni este aproape o epidemie de boli autoimune şi cronice, de cancere.
Au apărut numeroase boli a căror cauză nu este cunoscută şi care primesc tot felul de diagnostice şi tratamente, fără a se obţine însă o vindecare.
Valeriu Popa: Bolile sunt cauzate de un stres peste limita de toleranță a organismului
În acest sens, bioenergeticianul Valeriu Popa, inginer de profesie, era de părere că bolile erau cauzate de un stres peste limita de toleranţă a organismului, o alimentaţia proastă, respiraţie incorectă şi mediul toxic
Crezul lui Valeriu Popa era că Dumnezeu a creat un organism care se poate vindeca prin el însuşi. Trupul are nevoie doar de hrană naturală, curăţenie sufletească şi credinţă pentru a se feri de boli.
Avea reţetele lui, metodele lui de terapie pe care le aplica oricui avea şansa să-l întîlnească. Acesta îi învăţa pe bolnavi că totul e posibil dacă se întorc la legile naturale. Cele care dau sănătate maximă organismului, cele care înfrîng boala.
„Ca să pot ajuta, eu mă ocup de destresare, detoxifiere, de eliberarea imaginației, a voinței, de reglarea reglarea somnului și a resprației. Regimurile pe care le recomand sunt pentru organism ca o nouă naștere, de aceea durează 7-9 ani.
Ai o infecție pe care poți să o ții în frâu și, în timp, ea se va diminua. Și poți să trăiești așa, fără să te chinuie, până la moarte, când ți-o fi sorocul”, spunea Valeriu Popa, considerat marele vindecător al României.
Albușul de ou și amidonul din bobul de grâu sunt toxice pentru organism
Cunoscutul vindecător al anilor 80 a făcut o selecție de alimente despre care este bine să știm câteva lucruri înainte de a le introduce în meniul zilnic. Acesta considera că alimentația joacă un rol vital în prevenirea bolilor. Valeriu Popa a făcut o serie de recomandări alimentare.
Supa de fasole: Se pregătește astfel: lași fasolea 24 de ore la înmuiat, o cureți de coajă, bob cu bob, apoi o pui la fiert. Cojile le arunci, pentru că sunt toxice.
Orzul: Îl pui la înmuiat. După ce încolțește, îl pisezi și torni peste el zeama de legume (legume crude, spălate, tăiate bucățele și lăsate o noapte în apă). Terciul respectiv îl storci bine într-un tifon și rezultă o zeamă mai groasă, ca un lăptișor. Pui puțină miere de albine.
Legumele: La masă este bine să mănânci un singur fel de legume: varză, salată verde, ceapă, morcov etc. Nu trebuie amestecate. Dacă poți să identifici o combinație de două, maximum trei legume sau verdețuri care sunt compatibile cu tine, bine. Dacă nu, e mai bine să mănânci un singur fel de legume.
Castravete: Este foarte greu digerabil, pentru că stă până la 24 de ore în stomac. Este bine să-l consumi fie sub formă de suc, fie ras ca să ajuți stomacul să-l digere.
Albușul de ou: Este echivalent cu amidonul din interiorul bobului de grâu, ambele toxice pentru organism.
Orezul: Pentru revenirea după post, recomand orezul fiert pentru că păstrează o alcalinitate în stomac și nu produce explozie. În acest timp, se reface flora stomacală, necesară digestiei alimentare. Atenție însă că dacă mănânci mult, riști un blocaj digestiv.
Sfaturile lui Valeriu Popa: Cel mai bun lapte este cel de capră
Fructele aduse din import: În cea mai mare parte sunt culese crude, iar pentru a rezista cât mai mult timp, acestea sunt iradiate. Dacă totuși le consumați, este bine să fie puse în apă cu oțet de mere, apoi spălate și curățate.
Lactate: Recomand cu foarte multă măsură consumul de lactate. Laptele comercializat industrial se pasteurizează la 80 de grade Celsius. De la 30 de grade în sus este mort, i-am distrus vibrația caracteristică de viață, l-am transformat din organic în anorganic.
Singurul lapte disponibil care încă este bun este cel de capră roșie (maronie), recomandat mai ales copiilor. De ce? Negrul absoarbe razele solare, albul le respinge, iar culoarea roșie este neutră.
Capra nu se îmbolnăvește de cancer. Mănâncă mult mugur și laptele ei este alcalin, aproape de parametrii laptelui uman. Laptele de vacă este acid și produce o creștere rapidă și exagerată a oaselor la copii în perioada lor de dezvoltare.
Carne: Consumul de carne este în defavoarea sănătății. Putem lua proteina și din alte surse, precum semințele de dovleac. 100 de semințe crude de dovleac sunt echivalentul proteic al unei jumătăți de kilogram de carne.
În plus, prin consumul de carne, omul preia din vibrațiile acestui animal, organismul dezechilibrâdu-se și devenind mult mai sensibil la îmbolnăvire.