Categories: Ştiri sănătate

Valeriu Gheorghiță, anunț de ultimă oră despre ridicarea restricțiilor în plin val pandemic

Medicul Valeriu Gheoghiță a vorbit despre ridicarea restricțiilor în contextul pandemic actual, când valul 5 este în creștere. Coordonatorul campaniei de vaccinare a fost intrebat dacă putem „împrumuta” modelul din Marea Britanie.

Marea Britanie ia în considerare ridicarea restricțiilor anti-COVID. în ciuda situației epidemiologice. Ce spune Valeriu Gheorghiță despre această decizie? Va fi posibilă și în România?

Potrivit medicului, România nu ar face față unei asemenea decizii. Renunțarea la restricțiile anti-COVID ar pune o presiune imensă asupra sistemului medical, iar acoperirea vaccinală nu este suficientă pentru această măsură, notează idevice.ro.

Valeriu Gheorghiță, despre ridicarea restricțiilor

„Probabil că vă referiți la Marea Britanie, care anunță, din 27 ianuarie, ridicarea tuturor restricțiilor. Aș vrea să facem o caracterizare: Marea Britanie are la populația vulnerabilă peste 90%, chiar 95% rată de vaccinare; au în momentul de față o rată de administrare a dozei de booster de peste 60%.

Așa încât COVID-19, prin varianta Omicron, a devenit în Marea Britanie, într-adevăr, o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale, dar și la nivelul sănătății colective, și atunci, din acest punct de vedere, da, se poate justifica o astfel de măsură.

Dar, de la un anumit moment încolo, vom vedea că fiecare țară va adopta măsurile care se potrivesc situației epidemiologice, care nu mai este neapărat caracterizată de numărul foarte mare de cazuri, ci, realmente, de impactul pe care infecția îl are la nivelul comunității.

Nu cred că e situația României, cu 75% populație nevaccinată la peste 80 de ani; riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva poate să își asume un asemenea impact în ceea ce privește spitalizarea și decesele.

Așa cum am spus, îi invităm la vaccinare, în mod deosebit, în prima etapă, pe cei care au afecțiuni cronice, aici incluzând obezitate, diabet, boli cardiovasculare, afecțiunile oncologice de natură hematologică sau de organe solide, bolile cronice renale, bolile de plămâni, malformațiile; toate aceste condiții pot să crească riscul de formă severă chiar în cazul copiilor. Tocmai de aceea, ne dorim să protejăm mai bine oamenii, cei vulnerabili, în fața formelor grave de îmbolnăvire, a riscului de spitalizare și de deces”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

23 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

53 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: