Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a respins acuzațiile formulate de critici ai vaccinurilor care sunt de părere că imunizarea nu servește la nimic, este riscantă, iar organismul uman se apără mai bine atunci când nu este vaccinat.
‘Impactul vaccinurilor asupra vieții oamenilor este cu siguranță unul din cele mai bune lucruri care se puteau întâmpla’, a declarat Jean-Marie Okwo-Bele, responsabil al diviziei pentru vaccinuri de pe lângă agenția ONU pentru sănătate.
Remarcile acestuia survin în contextul în care opoziția față de campaniile de vaccinare a copiilor împotriva unor boli contagioase cum sunt rujeola sau tusea convulsivă au sporit în ultima vreme, mai ales în SUA și Marea Britanie. Există opozanți fermi care contestă necesitatea vaccinărilor, iar unii chiar evocă o legătură între autism și vaccinul împotriva rujeolei, legătură respinsă însă de majoritatea lumii științifice.
‘Încercăm cu fermitate să oprim și să contracarăm această tendință’, a declarat responsabilul OMS în fața presei la Geneva. ‘Avem o proporție importantă de oameni care cred în vaccinuri, trebuie să ne ajute să ne transmitem mesajul’, a adăugat acesta.
Responsabilul OMS a menționat că vaccinările nu trebuie să înceteze atunci când o boală aproape că a dispărut. Astfel, ‘în ce privește poliomielita, faptul că nu au mai fost cazuri de 10-15 ani nu înseamnă că nu mai există riscuri’, a spus el.
Într-o serie de țări în curs de dezvoltare se respinge vaccinarea, ca de exemplu în nordul Nigeriei. În această regiune, campaniile de vaccinare împotriva poliomielitei au fost percepute de oponenți locali drept acte de conspirație ale străinătății, menționează France Presse.
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…