Din cuprinsul articolului
Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns în România.
Miercuri dimineața, 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns în România. Acestea vor fi deocamdată stocate în depozit, până ce va fi luată o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată.
Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns în România
Autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccinul denumit Jenssen de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).
„Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România! În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.
Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”, se arată într-un comunicat CNCAV.
Compania Johnson & Johnson a promis Uniunii Europene livrarea a 55 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul lunii iunie. Primele doze de vaccin au început să fie expediate statelor UE luni, dar compania americană a anunţat marţi amânarea transporturilor următoare.
America întrerupe vaccinarea cu Johnson&Johnson
Marți, 13 aprilie, compania americană a anunțat că suspendă livrarea vaccinului Johnson & Johnson către Europa şi examinează împreună cu autorităţile sanitare europene cazurile extrem de rare de formare de cheaguri de sânge semnalate în SUA după administrarea acestui vaccin.
În SUA au fost administrate până în prezent peste 6,8 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. Cu toate acestea, în urma recomandării Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), a fost întreruptă utilizarea acestui ser după ce o femeie a decedat şi o alta a fost internată în stare gravă din cauza unor tulburări de coagulare a sângelui apărute după vaccinare.
Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat săptămâna trecută, potrivit Digi24, că examinează patru cazuri rare de formare a unor cheaguri sangvine la persoane vaccinate cu vaccinul Johnson & Johnson în SUA, la fel cum a procedat pentru cazurile asemănătoare semnalate după vaccinare cu serul produs de AstraZeneca-Oxford.