Din cuprinsul articolului
Momentul vaccinării COVID este asociat cu modificări uşoare, temporare, ale duratei ciclului menstrual, a arătat un studiu recent.
Deși asocierea dintre vaccinul anti-covid și durata ciclului menstrual era cunoscută anterior, cercetătorii au găsit acum mai multe dovezi ale legăturii și au identificat modul în care momentul vaccinării este legat în mod specific de modificările duratei ciclului menstrual.
Potrivit studiului publicat în revista Obstetrics & Gynecology, acele femei care primesc un vaccin anti-covid în prima jumătate a ciclului menstrual sunt mai susceptibile de a experimenta modificări ale duratei ciclului decât cele care primesc un vaccin în a doua jumătate.
„Înțelegerea acestor schimbări la nivel de populație ne permite să consiliem mai eficient pacienții cu privire la ce să se aștepte cu un vaccin anti-covid. Sperăm că această lucrare ajută la validarea experiențelor publicului și la ușurarea temerilor și anxietății legate de vaccinare”, a spus Alison Edelman, autor principal al studiului, într-un comunicat de presă.
Pentru a investiga potențiala asociere dintre momentul vaccinării anti-covid și modificările duratei ciclului menstrual, cercetătorii au analizat datele de la aproape 20.000 de utilizatori ale aplicației de control al nașterii Natural Cycles, aprobată de FDA.
Persoanele implicate în studiu au acordat cercetătorilor permisiunea de a-și folosi datele de-identificate pentru studiu. Cercetătorii au examinat durata ciclului menstrual a trei grupuri:
Analiza arată că persoanele care au fost vaccinate în faza foliculară au experimentat, în medie, o creștere de o zi a duratei ciclului în comparație cu media ciclului lor înainte de vaccinare. Modificările se rezolvă de obicei în ciclul după vaccinare.
Cu toate acestea, mecanismul exact din spatele creșterii duratei ciclului nu este cunoscut.
„Învățăm constant despre modul în care corpurile noastre lucrează, dar știm că sistemele imunitar și reproductiv interacționează strâns unul cu celălalt. Pe baza acestei relații, este cu siguranță plauzibil ca femeile să vadă modificări temporare în ciclul menstrual din cauza răspunsului imunitar pe care vaccinurile sunt concepute pentru a-l produce”, a remarcat Edelman.
Descoperirile nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, deoarece cercetătorii subliniază că, dacă există modificări ale duratei ciclului menstrual din cauza vaccinării, acestea sunt de așteptat să fie minore și temporare.
Cu toate acestea, dacă cineva se confruntă cu modificări prelungite ale menstruației, este recomandabil să se consulte cu un medic.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…