Din cuprinsul articolului
Vaccinul Covid ar putea fi înlocuit de o pastilă, în curând, cel puțin în Marea Britanie. Cercetătorii de la Universitatea Oxford spun chiar că imunizarea ar fi mai eficientă în acest mod și că își concentrează atenția acum asupra dezvoltării unor noi metode de imunizare, în afara injecțiilor intramusculare.
Profesorul Sarah Gilbert a dezvăluit că echipa sa își concentrează eforturile pe dezvoltarea unor noi modalități de imunizare împotriva Covid fără injecții și de a stimula un răspuns imun mai bun.
Grupul explorează metode de imunizare folosind spray-uri nazale, în același mod în care vaccinul gripal este administrat copiilor sau sub formă de tablete, utilizate în imunizarea împotriva poliomielitei.
Aceste vești nu sunt îmbucurătoare doar pentru persoanele care se tem de ace, dar ar putea ajuta la ameliorarea problemelor legate de aprovizionare.
Prof. Gilbert a spus că utilizarea pastilelor sau spray-urilor nazale poate viza mai bine celulele imune din plămâni, gât și nas, făcându-le și mai eficiente.
Cercetătorarea a declarat Comitetului pentru Știință și Tehnologie al Camerei Comunelor, din UK, potrivit dailymail: „După cum știți, toate vaccinurile au fost administrate în acest moment sub formă de injecții intramusculare. Nu este neapărat cel mai bun mod de a oferi protecție împotriva unei infecții cu virus respirator, în care ne dorim ca sistemul imunitar să fie activ în tractul respirator superior și apoi în tractul respirator inferior, unde virusul cauzează infecția.
Avem vaccinuri antigripale care sunt administrate prin spray nazal și aceasta ar putea fi o abordare foarte bună în viitor pentru imunizare împotriva coronavirusurilor. De asemenea, este posibil să luăm în considerare imunizarea orală prin administrarea unei pastile, care vă va oferi protecție și care ar avea o mulțime de beneficii.
Răspunsurile imune care vor fi generate prin aceste două metode vor fi puțin diferite de ceea ce obținemîn cazul unei injecții intramusculare, dar au avantaje mari.”
Luna trecută, studiile organizate de o companie britanică de biotehnologie au scos la iveală că vaccinurile orale Covid administrate maimuțelor au fost extrem de eficiente în obținerea imunității.
Compania solicită acum aprobarea pentru a efectua teste și în Marea Britanie, deoarece studiile clinice ale pilulei au început deja în SUA din ianuarie.
Un vaccin Covid sub formă de spray nazal este în prezent testat pe zeci de britanici. Codagenix, o comapanie farmaceutică cu sediul în New York, a lansat la Londra, în prima săptămână a lunii ianuarie, studii asupra vaccinului experimental, COVI-VAC.
Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate din Marea Britanie (MHRA) a dat undă verde studiilor în urma informațiilor pozitive referitoare la siguranță, în studiile pe animale.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…