Din cuprinsul articolului
Vaccinul Covid. Pe 14 decembrie, vaccinul Pfizer-BioNTech a fost primul aprobat de Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizare de urgență, permițând vaccinarea a milioane de oameni.
În ciuda acestei descoperiri, există încă întrebări persistente cu privire la vaccin și la efectele acestuia pentru care oamenii de știință nu au răspunsuri clare.
Având în vedere viteza cu care a fost aprobat acest vaccin, de la înscriere până la acceptare, nu există informații clare despre cât timp va fi eficient acest vaccin.
Virusul a fost descoperit abia la sfârșitul anului 2019. Pe baza studiilor clinice Moderna și Pfizer, care au început ambele la sfârșitul lunii iulie, experții au reușit să demonstreze că vaccinurile au o protecție de lungă durată, dar nu se știe exact care este această perioadă.
Cu toate acestea, datele disponibile arată o protecție continuă de la începutul procesului, iar monitorizarea ulterioară a celor vaccinți în lunile și anii următori va permite înțelegerea imunității pe termen lung.
Deși, se creează o protecție imunitară puternică împotriva COVID-19 după vaccinare, există totuși riscul să te infectezi și după ce ai fost vaccinat.
Vaccinul necesită timp pentru a oferi protecție și niciun vaccin nu este perfect.
Se spune că vaccinul Pfizer este 95% eficient, conform dovezilor publicate de autoritățile de reglementare. Vaccinul Moderna pare a avea o eficiență de aproximativ 94%.
Dar chiar și după administrarea acestor vaccinuri, poate dura câteva săptămâni până când organismul începe să creeze anticorpi după vaccinare. Asta înseamnă că ai putea lua virusul chiar înainte sau imediat după vaccinare.
O mare parte din datele colectate sunt încă noi, iar companiile farmaceutice nu au inclus în mod specific femeile care intenționau să rămână însărcinate, în studiile lor clinice.
Prin urmare, nu există date umane care să sugereze siguranța vaccinului la femeile care intenționează să obțină o sarcină.
Prin urmare, nu există o recomandare oficială în Statele Unite pentru familiile care doresc să conceapă.
Printre participanții la studiile clinice de fază 2 și de fază 3, mai multe femei au rămas ulterior însărcinate și, potrivit oamenilor de știință, aceste persoane sunt urmărite pentru a colecta date referitoare la siguranța vaccinării.
În Statele Unite se pledează pentru vaccinarea femeilor însărcinate.
Pe de altă parte, Comitetul mixt al Regatului Unit pentru vaccinare și imunizare avertizează că „femeile ar trebui să fie sfătuite să nu se prezinte la vaccinare dacă pot fi însărcinate sau intenționează să obțină o sarcină în termen de 3 luni de la prima doză”.
Recomandarea actuală recomandă ca cei care au avut deja COVID-19 să primească în continuare vaccinul. În timp ce infecția naturală cu virusul vă oferă un anumit grad de imunitate, nu vă oferă o protecție completă. Vaccinurile sunt create special pentru a neutraliza virusul și capacitatea acestuia de a infecta.
De asemenea, au fost raportate cazuri de persoane care au avut COVID-19 care dezvoltă boala a doua oară. Făcând vaccinul, infecția repetată cu COVID-19 este mult redusă și poate ajuta la prevenirea infecțiilor la cei mai vulnerabili.
Participanții la studiile clinice au primit vaccinul COVID-19 la sfârșitul lunii iulie, iar autorizarea de urgență a vaccinului a fost acordată în decembrie. Având în vedere acest lucru, nu se știe cât va dura imunitatea în urma acestor vaccinuri.
Participanții la studiile clinice inițiale sunt încă monitorizați, deci avem doar date de atunci.
Angela Merkel a susţint luni o întrevedere cu guvernatorii statelor germane, cu reprezentanţi ai industriei farmaceutice şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, cu care a discutat modalităţi de accelerare a campaniei de vaccinare în Germania.
Cancelarul german a spus jurnaliştilor că vaccinarea anti-COVID-19 este similară cu “vaccinarea cu vaccin antigripal, unde te vaccinezi de fiecare dată când apare o nouă tulpină”, potrivit Euronews, citat de Rador.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…