Din cuprinsul articolului
Potrivit Huffpost, deși te vei vaccina, este necesară o perioadă de timp ca organismul tău să producă răspunsul imun ce te va proteja. Din cauza acestei întârzieri, medicii le recomandă pacienților să nu renunțe la măsurile de siguranță imediat după imunizare. Vaccinul anticoronavirus este eficient, însă corpul are nevoie o perioadă de adaptare, moment în care poate fi încă vulnerabil.
Vaccinurile anti-COVID sunt concepute special pentru a preveni această afecțiune. Acestea se bazează pe tehnologia mRNA, iar cu fiecare doză administrată, organismul tău primește „instrucțiuni” pentru a elimina și a destabiliza virusul SARS-CoV-2, în cazul unei infectări.
„Efectul pe care încercăm să îl obținem este acela de a pregăti corpul cu instrucțiunile necesare în cazul unei infectări reale. Persoanele vor avea deja anticorpii utili pentru a elimina virusul sau, cel puțin, pentru a manifesta forme foarte ușoare de boală”, a declarat Onyema Ogbuagu, medic infecționist din cadrul Yale Medicine.
Organismul necesită timp pentru a aplica acele instrucțiuni și a construi un sistem de apărare eficient. Acest lucru nu se întâmplă instant, după administrarea injecției , ceea ce înseamnă că nu vei fi protejat imediat după imunizare.
Majoritatea vaccinurilor anti-COVID sunt administrate în două doze, la o distanță de aproximativ 3-4 săptămâni. Acest lucru este esențial pentru stimularea protecției și creșterea nivelului de anticorpi. Acest proces necesită în jur de 28 de zile și este finalizat odată cu administrarea ultimei doze. În alte cuvinte, ar trebui să fii complet protejat împotriva noului coronavirus în decurs de o lună.
Cu toate că prima doză poate oferi o oarecare protecție, medicii recomandă imunizarea completă, care implică administrarea ambelor doze. Dacă nu beneficiezi de a doua doză, nivelul de anticorpi nu va fi sufucient pentru o protecție eficientă.
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…