Care este rolul vaccinului antialergic

Vaccinul antialergic. De cele mai multe ori, alergiile respiratorii și cele alimentare sunt foarte greu de tratat. De regulă, cele mai multe tratamente pot doar să amelioreze simptomatologia, nu însă cauza care le-a declanșat.  

Pricipalele alergii respiratorii sunt: rinite, rinosinuzite, astm bronșic alergic.

Iată care sunt simptomele pacienților cu alergie respiratorie sunt:

  • În cazul rinitei alergice: strănut, prurit nazal, rinoree apoasă, obstrucție nazală bilaterală.
  • În cazul astmului alergic: mâncărime în cerul gurii și în ureche, oboseală (fatigabilitate), (cefalee), anorexie, scăderea sau lipsa mirosului, tuse, respirație șuierătoare, senzație de sufocare (dispnee).

Vaccinul antialergic. Alergiile respiratorii se pot manifestă sezonier sau peren în funcție de prezența alergenului cauzator și au diferite manifestări. Cei mai frecvenți alergeni respiratori sunt acarienii din praful de casă, mucegaiurile, polenurile, epiteliile și perii de animale de companie.

Vaccinul antialergic. Alergiile alimentare au ca manifestare apariția simptomelor are loc rapid după ingerarea alimentului alergenic și se manifestă prin prurit, erupții cutanate pruriginoase, edeme faciale, vărsături, diaree sau reacții agresive ale organismului asociate cu scădere de tensiune arterială – șoc anafilactic.

În ce constă diagnosticarea:  

Diagnosticul alergiei și identificarea alergenului care cauzează reacția alergică are loc în cabinetul medicului alergolog. Acesta va efectua anumite teste care îl vor ajuta să pună diagnosticul. Există și teste alergologice fie cutanate – tehnica prick- , fie prin recoltare de sânge sau tehnici specifice de laborator. Testarea cutanată este nedureroasă și total neagresivă.

Ce este vaccinul antialergic:

Medicii spun că imunizarea prin vaccin antialergic se realizează după o schemă de vaccinare care modifică sistemul imunitar, care va deveni în timp, tolerant la alergeni. Dar, ai grijă, vaccinul se administrează numai la recomandarea medicului alergolog. Este bine să știi și că acesta se va administra prin creşterea treptată a dozelor la fiecare injecție săptămânală, testând toleranța și răspunsul pacientului, până se va ajunge la o doză de întreținere, se face lunar, minimum trei ani de zile.

Astăzi, acest vaccin este singurul tratament care vindecă alergia. Fiind net superior tratamentului medicamentos. Prin medicamente, simptomele alergiei se diminuează, însă afecțiunea nu dispare. După vaccinare pacientul va dobândi o imunitate de lungă durată, uneori chiar pentru toată viață. Scopul vaccinului este modificarea sau adaptarea sistemului imunitar al pacientului. Practic, acesta va tolera alergenii. De regulă, medicul va recomanda acest vaccin celor care au astm alergic, rinita alergică sau cei care au alergie la înțepătura de albină.

Recent Posts

Horoscopul candidaților la prezidențiale. Alina Bădic dezvăluie tot ce NU știi. Află cine sunt pedagogul, romanticul, hipnoticul, comunicatorul, dinamicul și responsabilul

Horoscopul candidaților la prezidențiale. Alina Bădic dezvăluie tot ce NU știi. Află cine sunt pedagogul,…

28 de minute ago

Beneficii uimitoare ale consumului de banane, în fiecare zi. De la reglarea tensiunii arteriale, la hidratare și îmbunătățirea stării de spirit

Beneficii uimitoare ale consumului de banane în fiecare zi. De la reglarea tensiunii arteriale, la…

57 de minute ago

Predicții RUNE 23-29 septembrie. Zodiile care vor avea parte de bucurii neașteptate. Mihai Voropchievici: „Cineva îi va surprinde”

Predicții RUNE 23- 20 septembrie 2024. Ultima săptămână a lunii septembrie va fi una de…

o oră ago

Ce sunt chimicalele toxice „pentru totdeauna” și cum afectează sănătatea

Chimicalele toxice pentru totdeauna (PFAS) sunt prezente în nenumărate articole de zi cu zi, de…

2 ore ago

Iarba minune pe care românii o consideră buruiană. Cercetător român: „Călcăm pe buruiana care tratează cancerul şi nu o ştim”

Buruiana-minune anti-cancer. Pentru majoritatea românilor, iarba grasa este doar o buruiană bună de stârpit sau, în…

2 ore ago

Citeste si: