Din cuprinsul articolului
Vaccinul anti-HIV. Un studiu recent, publicat miercuri, a arătat că o injecție administrată de două ori pe an pentru prevenirea SIDA a fost 100% eficientă în prevenirea infecțiilor la femei. Rezultatele cercetării, desfășurată pe aproximativ 5.000 de persoane din Africa de Sud și Uganda, au indicat că femeile tinere și fetele care au primit aceste injecții nu au fost infectate cu HIV.
În contrast, în grupul care a utilizat zilnic pastilele de prevenire, aproximativ 2% dintre participanți au contractat HIV de la partenerii lor infectați. „Nivelul de protecție oferit de aceste injecții este uimitor”, a comentat Salim Abdool Karim, directorul unui centru de cercetare a SIDA din Durban, Africa de Sud, care nu a fost implicat în studiu. Injecțiile, produse de compania americană Gilead și vândute sub numele de Sunlenca, sunt aprobate în SUA, Canada, Europa și alte țări, dar doar ca tratament pentru HIV, nu și ca prevenție.
Gilead a anunțat că va solicita aprobarea pentru utilizarea injecțiilor în prevenirea HIV după ce vor fi disponibile rezultatele testelor pe bărbați. Deși există și alte metode de prevenire a HIV, cum ar fi prezervativele sau pilulele zilnice, utilizarea constantă a acestora a fost o provocare în Africa. Studiul a relevat că doar aproximativ 30% dintre participanții care au luat pastilele de prevenire Truvada sau Descovy de la Gilead le-au utilizat regulat, iar această rată a scăzut în timp.
Thandeka Nkosi, implicată în cercetarea Gilead la Desmond Tutu Health Foundation din Masiphumelele, Africa de Sud, consideră că perspectiva unei injecții semestriale reprezintă „o veste revoluționară” pentru pacienți. Dr. Helen Bygrave de la Medici fără Frontiere a afirmat că injecțiile ar putea „schimba cursul epidemiei dacă sunt disponibile în țările cu cele mai mari rate de noi infecții” și a solicitat Gilead să ofere un preț accesibil pentru Sunlenca în țările mai sărace.
Gilead a menționat într-o declarație recentă că este prematur să estimeze costul Sunlenca pentru prevenirea HIV în țările cu venituri mici.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…