Din cuprinsul articolului
Varianta Delta face parte din cele patru tulpini îngrijorătoare ale coronavirusului. Acestea sunt atent monitorizate de Organizația Mondială a Sănătății, care a constatat că tulpina indiană (Delta) este cea mai periculoasă dintre toate variantele. Vaccinul anti-COVID est eficient și în această circumstanță, totuși, dacă este utilizat corespunzător.
Varianta Alfa (britanică), varianta Beta (sud-africană), varianta Gama (braziliană) și varianta Delta (indiană) sunt cele patru tulpini îngrijorătoare, monitorizate de OMS. Acestea au o contagiozitate sporită, spre deosebire de varianta originală și, de asemenea, pot provoca forme și simptome mai severe.
Tulpina indiană (Delta) este cea mai periculoasă, având o capacitate de contagiozitate cu circa 50% mai mare decât varianta britanică, și știm că varianta britanică avea o capacitate de contagiozitate cu cel puțin 30%-50% mai mare decât varianta inițială din Wuhan. De asemenea, poate provoca forme mai severe de boală.
Potrivit Rador, croordonatorul Campaniei Naționale, Valeriu Gheorghiță, a precizat că este importantă completarea schemei de vaccinare în prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2. El a explicat că varianta indiană, numită și varianta Delta, este cea mai contagioasă și mult mai îngrijorătoare decât cea britanică.
Astfel, schema completă de vaccinare (care include atât prima doză, cât și a doua doză, sau o singură doză în cazul vaccinului Johnson&Johnson) este necesară pentru protecția optimă împotriva variantei îngrijorătoare.
„Datele care survin în momentul de față, în mod deosebit din Scoția și din Marea Britanie, au arătat că vaccinarea, în momentul de față, cu schemele cunoscute, dar cu mențiunea unei vaccinări cu schemă completă, scade riscul de îmbolnăvire de cel puțin 20 de ori mai mult, comparativ cu persoanele nevaccinate și, mai mult decât atât, se pare că se menține eficiența față de internare, față de forme severe, față de complicații ale bolii și implicit față de deces de peste 90%”, explică medicul Valeriu Gheorghiță.
Specialiștii au anunțat că în România 35 de persoane s-au infectat cu varianta indicană a coronavirusului, dar precizează că nu există o transmitere comunitară a acestei tulpini.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…