Sari la conținut

Vaccinații transmit virusul mai tare decât nevaccinații? Explicațiile unui medic

Esec, campanie de vaccinare

Din cuprinsul articolului

Vaccinul anti-COVID este singura soluție de a pune capăt pandemiei de coronavirus, susțin experții în sănătate. De asemenea, este cunoscut faptul că vaccinul este dezvoltat pentru a preveni formele grave e boală. Totuși, care este riscul de a transmite virusul, odată vaccinat?

Riscul de transmitere este mult mai mic în cazul persoanelor vaccinate. De fapt, experții în sănătate susțin faptul că, pentru a transmite virusul unei persoane, cantitatea virală trebuie să fie mare. O persoană vaccinată are o încărcătură virală mică, drept urmare un risc foarte redus de a transmite virusul mai departe.

Deși s-au format o multitudine de controverse de la debutul campaniei de vaccinare, imunizarea s-a dovedit a fi o metodă benefică pentru gestionarea situațiilor epidemiologice grave.

În țările cu o rată de vaccinare crescută, numărul infectărilor este din ce în ce mai redus.

Vaccinații transmit la fel virusul?

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie adevărul despre vaccinare și riscul de transmitere în cazul persoanelor vaccinate.

„Vaccinații transmit virusul mai tare decât nevaccinații? Văleu!
Văleu de neuronii mei și-ai celor care mai înțeleg o fărâmă de știință, zău! Circulă tot felul de materiale care, a propos, ajung la zeci de mii de share-uri! Postarea mea (pinned în profil), muncită în zile și zile, are 2100 de share-uri, dar o inepție scrisă pe genunchi are 13.000, că așa e aici, pe Facebook
Cum să transmită vaccinații virusul mai mult decât cei nevaccinați, din moment ce vaccinații fac mai rar boala, fac simptome mai ușoare, se negativează mult mai repede în teste? Cum?

Intră virusul în corp la un om vaccinat, anticorpii acționează rapid, virusul este anihilat. Logic că nu are timp de replicare, adică de înmulțire, că el asta vrea, o gazdă primitoare și călduță în care să facă pui”, a scris medicul pe o rețea de socializare.

Când pot vaccinații să transmită virusul?

„Și perioada în care vaccinații pot da virusul mai departe e scăzută la doar câte zile, datorită procesului imun.

Boosterul e cu atât mai util -> la cei cu minimum 6 luni de la rapel. Apărarea va fi atât de bună încât toate variabilele discutate scad.

Cu cât avem mai multe persoane vaccinate, cu atât scade replicarea virală, deci și riscul de apariție al unor tulpini noi”, a adăugat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel