Categories: Ştiri sănătate

Vaccinarea s-ar putea să nu fie suficientă fără purtarea măștii și a distanțării sociale, susțin specialiștii

Vaccinarea s-ar putea să nu fie suficientă fără purtarea măștii și a distanțării sociale, susțin specialiștii.

Potrivit oamenilor de știință, doar vaccinarea s-ar putea să nu fie suficientă pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus. Acest lucru s-ar traduce prin faptul că, chiar și cu majoritatea populației vaccinate, eliminarea măsurilor de precauție pandemice ar putea duce la o creștere a răspândirii virusului.

Mehul Patel, profesor asistent de medicină de urgență la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill, și colegii săi au folosit un model matematic pentru a simula răspândirea coronavirusului în rândul celor aproximativ 10 milioane de oameni din Carolina de Nord.

Vaccinarea s-ar putea să nu fie suficientă fără purtarea măștii și a distanțării sociale, susțin specialiștii

Ei au descoperit că infecțiile cu coronavirus, spitalizările și decesele vor continua să crească dacă măsurile de precauție pandemice, cum ar fi carantina, închiderea școlilor, distanțarea socială și îmbrăcarea cu măști, sunt ridicate în timp ce vaccinurile erau lansate.

„Studiul nostru sugerează că, pentru o populație de 10,5 milioane, aproximativ 1,8 milioane de infecții și 8.000 de decese ar putea fi prevenite pe parcursul a 11 luni cu vaccinuri anti-covid mai eficiente, acoperire mai mare a vaccinării și menținerea NPIs (intervenții non-farmaceutice), cum ar fi distanțarea și utilizarea măștilor de față”, se arată în studiul publicat în JAMA Network Open, citat de CNN.

  • În cazul în care vaccinurile cu eficacitate de 50% au fost administrate la 25% dintre adulți, modelul a arătat în medie 2,2 milioane de infecții noi când au fost ridicate măsurile de precauție și puțin sub 800.000 de infecții noi când au fost menținute.
  • În cazul în care vaccinurile cu eficacitate de 90% au fost administrate la 75% dintre adulți, modelul a arătat în medie 527.409 de infecții noi când au fost ridicate măsurile de precauție și 450.575 de infecții noi când au fost menținute.

Specialiștii spun că este mai bine să fie administrate vaccinuri cu eficiență mai mică pentru mai mulți oameni. Acest lucru ar reduce riscul de răspândire a virusului mai mult decât administrarea de vaccinuri cu eficacitate mai mare pentru mai puțini oameni.

„Creșterea acoperirii cu o sumă substanțială, indiferent de eficacitatea vaccinului, este cu adevărat ceea ce pare să conducă controlul”, a declarat Patel pentru sursa citată.

În cazul in care vaccinul ar fi distribuit doar la o minoritate a populatiei, am putea vedea chiar supratensiuni care au fost la magnitudinea a ceea ce am fost vazut inainte de vaccinuri administrate.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

4 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

34 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: