Din cuprinsul articolului
Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie ar trebui să înceapă, după deciziile autorităților, la câteva zile după Paște. Cu toate acestea, se pare că procesul poate întâmpina dificultăți. Deși multe persoane au susținut că, într-adevăr, ar avea mai multă încredere în medicii de familie, se pare că majoritatea nu sunt deloc încurajați de suma pe care ar primi-o la fiecare pacient vaccinat.
Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie ar putea accelera campania de imunizare, ceea ce ne oferă încă o șansă de a ne întoarce la normalitate cât mai repede. Cu toate acestea, există anumite probleme, precum plata medicilor și, de asemenea, disponibilitatea serurilor anti-COVID.
Programată să înceapă în primele zile după Paște, vaccinarea în cabinetele medicilor de familie nu se anunță tocmai simplă. Românii ar merge cu încredere la cei care le cunosc afecțiunile însă nu sunt mulți medici care se arată motivaţi de cei 15 lei primiți pentru fiecare persoană vaccinată. De la un județ la altul sunt diferențe mari la nivel de implicare în campanie, potrivit Rador.
„Un flacon având 10 prize, tu trebuie ca într-un interval foarte scurt sa ai acei 10 pacienți pe care să îi vaccinezi și poți să ai surpriza ca cineva să nu-ţi vină. Rămâi cu două doze. Chemi pe cineva ca să-ţi rezolvi deozele, îţi apar şi cei pe care îi chemi şi cei care sunt programaţi”, explică Angela Mazdrag, medic de familie, Buzău.
Potrivit deciziei autorităților, administrarea vaccinurilor trebuie să se facă după programul de lucru obișnuit al medicului de familie, care va fi plătit pentru timpul în plus pentru fiecare imunizare.
„Acea mizerabilă plată de 15 lei de vaccin per persoană – din acei bani eu trebuie să plătesc asistenta, din acei bani trebuie să-mi asigur absolut totul necesar: dezinfectante, mănuși, măști”, adaugă Dumitru Mărăşescu, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie Galaţi.
Din cauza condițiilor speciale de depozitare necesare pentru vaccinurile ARN mesager, în cabinetele medicilor de familie se va administra doar ser produs de AstraZeneca și eventual Johnson & Johnson.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…