Categories: Ştiri sănătate

Vaccinarea copiilor. Peste 123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID

Vaccinarea copiilor a avut un adevărat succes, la nivel național. Populația tânără susține revenirea la normalitate și fac eforturi colective pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel, până în acest moment, peste 123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID.

Deși majoritatea tinerilor se imunizează pentru a accelera procesul de revenire la normalitate, o mare parte declară că fac acest lucru pentru a-și proteja familia și apropiații.

Tinerii au avut cel mai mult de suferit în această perioadă, din cauza izolării și a măsurilor anti-COVID. Obișnuiți cu un stil de viață normal, copiii s-au confruntat cu adaptarea forțată la o nouă viață, în timpul pandemiei. Astfel, pentru a reveni la normalitate și pentru a avea din nou șansa de a interacționa cu persoanele dragi, un număr semnificativ de tineri au ales să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Vaccinarea copiilor în România

Peste 123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat antiCOVID, a anunțat Comitetul Național de Vaccinare. Dintre aceștia, peste 8.500 sunt adolescenți cu vârste între 12 și 15 ani, pentru care vaccinarea a început la 2 iunie.

Minorii trebuie să vină însoțiți de un părinte sau de tutorele legal, iar programarea în platformă elimină riscul așteptării. Dar cei care nu au făcut o programare prealabilă se pot de asemenea vaccina, a anunțat coordonatorul campaniei, colonelul Valeriu Gheorghiță, potrivit Rador.

Câte persoane au schema completă de vaccinare, la nivel național?

15.250 de persoane au făcut prima doză de vaccin anti-COVID în 24 de ore – este cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii februarie. Numărul total al celor vaccinaţi în acest interval este de 58.000, ceea ce ridică totalul persoanelor care au făcut şi rapelul la aproape 3.800.000.

În aceste condiţii, orice acţiune de vaccinare este importantă, preciza ministrul sănătăţii, referindu-se atât la maratoanele la care se prezintă mii de oameni, cât şi la iniţiativele locale, ce se adresează chiar și câtorva zeci de persoane pentru care accesul la vaccin este mult mai dificil.

Pe lângă cabinetele medicilor de familie unde pacienţii se pot imuniza, sunt în continuare organizate evenimente la care oamenii se pot prezenta fără programare pentru a primi o doză de ser care să îi protejeze împotriva COVID-19

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: