Din cuprinsul articolului
Vaccinarea copiilor. Monica Pop atenționează și face apel la autorități să se intereseze serios în ceea ce privește vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.
Reacția medicului vine la scurt timp după ce Suedia a decis să nu recomande administrarea vaccinurilor anti-COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a anunțat joi Agenția de Sănătate, argumentând că beneficiile nu depășesc riscurile în cazul vaccinării.
“Cu cunoștințele pe care le avem astăzi, legate de riscul scăzut de apariție a bolilor grave la copii, nu vedem niciun beneficiu clar al vaccinării acestora”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Britta Bjorkholm, oficial din cadrul Agenției de Sănătate.
În momentul în care a fost întrebată despre aceastp situație, Monica Pop a transmis că autorităţile ar trebui să consulte specialiştii să analizeze serios acest demers înainte de a fi pus în practică.
„Atunci când sunt ţări care consideră că nu este bine, ai noştri ar trebui să se intereseze foarte, foarte serios până să pună în practică lucrurile astea”, recomandă Monica Pop, potrivit Antena 3.
Celebrul medic subliniază că pacienții trebuie să își dea acceptul înanite de orice procedură medicală și este necesar să fie informat corect despre riscurile la care se supune.
“SIGUR” IN MEDICINĂ NU EXISTĂ! E O DEZINFORMARE! CEL CARE IL FOLOSESTE, DACĂ CEL CARUIA I SE FACE ACTUL RESPECTIV ARE O REACTIE GRAVA DUPA ACTUL MEDICAL CALIFICAT INAINTE CA ” SIGUR”, TREBUIE SA-SI ASUME SI SA PLATEASCĂ!
Se poate vorbi despre beneficiul si despre eficiența, mare a unui act medical, oricare ar fi el, oricit de mic sau de mare ( administrare de tratamente de orice tip, injectii, vaccinuri, operatii mai ușoare sau mai dificile, etc), dar, de SIGURANȚĂ, NICIODATĂ! Iar beneficiarul unui act medical, oricit de mic sau mare, trebuie informat despre riscuri, oricit de putine ar fi.
Iar el, pacientul, trebuie sa-si dea acceptul, in scris, NUMAI DUPA CE A FOST INFORMAT CORECT SI DESPRE RISCURI! TOT IN SCRIS!
Iar daca medicul considera ca e sigur un act medical ( desi el stie că nu exista asa ceva; oricit ar fi de eficient un act medical,riscuri si efecte secundare pot exista, oricit ar fi de mici sau de rare!) sa scrie pe foaia de accept unde semneaza pacientul ca e sigur! (desi unii vorbec despre siguranta, nu vor scrie niciodata asa ceva, stiind bine ca nu exista act medical sigur)
Asa ar fi corect in medicină, DRAGI COLEGI MEDICI, DRAGI PACIENTI!”, a scris Monica Pop pe Facebook.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…