Din cuprinsul articolului
Tulpina indiană a coronavirusului, responsabilă pentru colapsul sanitar cu care India se confruntă în acest moment, prezintă 2 mutații distincte. Acestea influențează în special contagiozitatea virusului, facilitând transmiterea rapidă. Cu toate acestea, specialiștii susțin că vaccinarea anti-COVID este eficientă atât împotriva tulpinii, cât și împotriva dezvoltării altor tulpini, în viitor.
Cercetătorii susțin că singura metodă de a opri mutaia genetică a virusului este vaccinarea. Imunitatea colectivă va limta răspândirea virusului și, implicit, dezvoltarea altor tulpini mult mai agresive și rezistente în fața vaccinului.
Conform Rador, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, susţine că nu sunt motive de îngrijorare în legătură cu varianta de tulpină din India, depistată în România. Deşi poate reduce varianta neutralizantă a anticorpilor rezultaţi din vaccinare, această mutaţie nu reduce eficienţa vaccinurilor. Potrivit lui Gheorghiţă, oamenii trebuie să continue să se vaccineze, pentru că aceasta este calea prin care se poate reduce riscul de a apărea noi mutaţii ale virusului.
Varianta indiană, B.1.617, are multiple mutații, fiind diferențiată de variantele întâlnite. O mutație anume, numită L452R, a fost asociată cu o contagiozitate crescută și rezistență redusă în fața tratamentelor, inclusiv a vaccinului, notează Organizația Mondială a Sănătății, potrivit Euronews.
Ceo-ul laboratorului BioNTech a declarat că este încrezător în vaccinul anti-COVID dezvoltat în colaborare cu Pfizer, fiind eficient împotriva tulpinii din India.
Ugur Sahin a susținut, în cadrul unei conferințe de presă online, că au început studii pentru a determina eficiența vaccinului împotriva variantei. Cu toate acestea, el adaugă că „varianta indiană prezintă mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora vaccinul nostru este eficient, ceea ce ne face să fim încrezători”.
Când vom atinge imunitatea colectivă?
Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populație. Biotehnologia studiază, de asemenea, siguranța vaccinului său asupra copiilor. Dar numai când avem date complete putem recomanda și vaccinarea”, spune Sahin.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…