Din cuprinsul articolului
Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală, precum administrarea serului antigripal. Imunizarea anuală ar putea stimula răspunsul sistemului imunitar în fața virusului și, de asemenea producerea de anticorpi neutralizanți necesari. De asemenea, ar putea oferi o protecție optimă împotriva noilor tulpini ale coronavirusului.
Deși campaniile de vaccinare anti-COVID au un adevărat succes, la nivel mondial, virusul continuă să se răspândească. Astfel, experții în sănătate susțin că vom observa o diminuare a cazurilor de infectare, însă acest lucru nu înseamnă că pandemia s-a sfârșit.
Vom avea nevoie de protecție suplimentară în următorii ani, motiv pentru care specialiștii consideră că vaccinarea anti-COVID ar putea fi anuală.
Adrian Marinescu, medic infecționist, susține că aceasta este numai o ipoteză, în acest moment. Este posibil ca a treia doză să fie necesară, însă acest lucru nu determină o vaccinare anuală.
„Deocamdată e o ipoteză de lucru. Și discuția nu e legată doar de Pfizer. Vorbim principial de ce s-ar putea întâmpla cu vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Dar aș face următoarea diferență. În primul rând, că nu e un virus care să fie sezonier, deci nu m-aș gândi că, de acum în colo, pentru o perioadă lungă de timp, vom face anual. E de discutat, deocamdată, dacă va fi a treia doză de vaccin. Și nu vorbim doar de Pfizer, e discuție generală, vorbim despre cât ține imunitatea și vorbim despre noile mutații care ar putea, la un moment dat, să interfere cu variantele actuale de vaccin.
Lucrurile le vom vedea pas cu pas și mai este o diferență. Noi vorbim de virusurile gripale, dar știm bine că în fiecare an este o altă variantă. Când vorbim despre SARS CoV-2, cred că ar trebui să vorbim despre toată familia de coronavirusuri. Pentru că știm bine că și înainte de SARS CoV-2 am avut multe alte variante din aceeași familie.
Că am vorbit de virozele normale care puteau fi cu coronavirus, că am vorbit despre SARS CoV-1, trebuie să facem o diferență între ceea ce înseamnă coronavirus în general și SARS CoV-2. Foarte probabil că SARS CoV-2 nu vom avea la infinit. La un moment dat lucrurile se vor încheia și atunci ne vom putea gândi la varianta generală, nu la SARS CoV-2”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu la Antena 3.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…