Din cuprinsul articolului
Vaccinare obligatorie. Viitorul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, ia în calcul vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, pentru toți germanii încă din luna februarie, a declarat un oficial apropiat de Scholz, citat de Politico.
În timpul unei întâlniri de criză, între guvernul în funcție al cancelarului Angela Merkel și premierii statelor federale germane, Scholz a spus că ia în calcul o astfel de reglementare, a declarat oficialul.
O astfel de măsură ar trebui aprobată de Bundestag-ul german, a spus oficialul, adăugând că vaccinarea obligatorie ar putea fi impusă „la începutul lunii februarie”.
Planuri de impunere a vaccinării
Campania de vaccinare a Germaniei rămâne în urma altor țări din UE, precum Portugalia, Spania, Italia sau Irlanda. Spre deosebire de alte state, doar 68,5% din populație este complet vaccinată împotriva coronavirusului, în Germania.
Partidul Social Democrat de centru-stânga al lui Scholz și cei doi parteneri ai săi de coaliție, Verzii și De mocrații Liberi, au prezentat un acord de coaliție săptămâna trecută, când au anunțat, de asemenea, planuri de impunere a vaccinării pentru angajații din domeniul sănătății și alți lucrători esențiali. Cu toate acestea, Scholz, care urmează să fie ales cancelar săptămâna viitoare, se confruntă deja cu presiuni pentru a impune măsuri mai stricte pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus în Germania și a răspândirii noii variante Omicron.
Austria, prima țară occidentală care a anunțat vaccinarea obligatorie
Mai mulți premieri ai statelor federale germane s-au pronunțat deja în favoarea vaccinării obligatorii, precum Markus Söder din Bavaria, care a declarat duminică că este „singura șansă” de a pune capăt pandemiei. Stephan Weil, premierul din Saxonia Inferioară, a declarat marți postului public NDR că „vaccinarea obligatorie ne va scuti să avem mii de oameni care să lupte din nou pentru viața lor în unitățile de terapie intensivă iarna viitoare”.
Austria a fost prima țară occidentală care a anunțat vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, care este planificată să intre în vigoare în februarie.