Din cuprinsul articolului
Progresul tehnologiei ne-a binecuvântat cu aparate modernizate pentru a ne face viața mai ușoară și fără complicații. Un astfel de aparat esențial pentru casă pe care trebuie să-l menționăm aici este frigiderul. De la ingrediente alimentare crude la mâncăruri gătite și nu numai, puteți stoca în el o serie de nevoi zilnice pentru utilizare ulterioară. Acest lucru ajută la economisirea timpului și a energiei pe care o cheltuim pe parcursul zilei. Astăzi, cu toții facem cumpărăturile în vrac și le depozităm pentru oricând avem nevoie de ele.
Dar știați că anumite produse alimentare devin toxice atunci când sunt refrigerate? Ne-ați auzit! Un expert evidențiază alimentele care nu ar trebui să fie depozitate niciodată în frigider. Haideți să le trecem în revistă.
De obicei, frigiderul este considerat cea mai sigură opțiune de depozitare a alimentelor. Dacă este păstrat în mod corespunzător, se știe că acesta previne dezvoltarea microbiană a alimentelor, prelungind durata de depozitare a acestora.
Cu toate acestea, această teorie nu este valabilă pentru anumite alimente. De ce, vă întrebați? Pentru că depozitarea acelor alimente duce la o schimbare chimică, făcându-le rele pentru sănătate.
Potrivit nutriționistului Pooja Malhotra, cu sediul în Delhi: „În timpul procesului de refrigerare, anumite alimente își pierd nutrienții esențiali. Și asta nu este tot. Culoarea, gustul și textura alimentelor sunt, de asemenea, afectate. Toți acești factori se unesc și formează o mâncare nesănătoasă”.
Dr. Dimple Jangda, expert în Ayurveda și în sănătatea intestinelor, evidențiază anumite alimente comune care devin „toxice” atunci când sunt refrigerate.
Usturoiul este cunoscut pentru faptul că adăpostește spori care cauzează botulism, care se activează atunci când produsul alimentar este depozitat greșit. Ori de câte ori umiditatea trece peste 60%, mucegaiul începe să se dezvolte și, potrivit expertului, frigiderele tind să aibă o umiditate mai mare de 60%.
Depozitarea usturoiului în frigider poate duce la germinarea și creșterea compușilor toxici cunoscuți sub numele de micotoxine, care pot provoca probleme grave de sănătate.
Potrivit doctorului Dimple, ceapa este rezistentă la temperaturi scăzute, iar atunci când este ținută la temperaturi scăzute, începe să dezvolte mucegaiuri. De asemenea, lăsând o ceapă tăiată în frigider poate absorbi toate bacteriile, făcându-o improprie pentru consum. Așa că ea sugerează: „Fie folosiți ceapa întreagă, fie aruncați resturile”.
Page: 1 2
Izolați-vă ferestrele astăzi! Vă pregătiți pentru zilele reci de iarnă? Prin setarea ferestrelor dvs. din…
Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…
Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…
Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…
Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…
Declinul cognitiv este un semn distinctiv al bolii Alzheimer, o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează…