Vă păstrați la frigider aceste 4 alimente? Atenție! Pot deveni toxice!

Progresul tehnologiei ne-a binecuvântat cu aparate modernizate pentru a ne face viața mai ușoară și fără complicații. Un astfel de aparat esențial pentru casă pe care trebuie să-l menționăm aici este frigiderul. De la ingrediente alimentare crude la mâncăruri gătite și nu numai, puteți stoca în el o serie de nevoi zilnice pentru utilizare ulterioară. Acest lucru ajută la economisirea timpului și a energiei pe care o cheltuim pe parcursul zilei. Astăzi, cu toții facem cumpărăturile în vrac și le depozităm pentru oricând avem nevoie de ele.

Dar știați că anumite produse alimentare devin toxice atunci când sunt refrigerate? Ne-ați auzit! Un expert evidențiază alimentele care nu ar trebui să fie depozitate niciodată în frigider. Haideți să le trecem în revistă.

De ce se strică anumite alimente atunci când sunt depozitate în frigider?

De obicei, frigiderul este considerat cea mai sigură opțiune de depozitare a alimentelor. Dacă este păstrat în mod corespunzător, se știe că acesta previne dezvoltarea microbiană a alimentelor, prelungind durata de depozitare a acestora.

Cu toate acestea, această teorie nu este valabilă pentru anumite alimente. De ce, vă întrebați? Pentru că depozitarea acelor alimente duce la o schimbare chimică, făcându-le rele pentru sănătate.

Potrivit nutriționistului Pooja Malhotra, cu sediul în Delhi: „În timpul procesului de refrigerare, anumite alimente își pierd nutrienții esențiali. Și asta nu este tot. Culoarea, gustul și textura alimentelor sunt, de asemenea, afectate. Toți acești factori se unesc și formează o mâncare nesănătoasă”.

Aceste 4 alimente devin toxice atunci când sunt refrigerate

Dr. Dimple Jangda, expert în Ayurveda și în sănătatea intestinelor, evidențiază anumite alimente comune care devin „toxice” atunci când sunt refrigerate.

1. Usturoiul

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Usturoiul este cunoscut pentru faptul că adăpostește spori care cauzează botulism, care se activează atunci când produsul alimentar este depozitat greșit. Ori de câte ori umiditatea trece peste 60%, mucegaiul începe să se dezvolte și, potrivit expertului, frigiderele tind să aibă o umiditate mai mare de 60%.

Depozitarea usturoiului în frigider poate duce la germinarea și creșterea compușilor toxici cunoscuți sub numele de micotoxine, care pot provoca probleme grave de sănătate.

2. Ceapa

Sursa foto: arhiva DoctorulZilei

Potrivit doctorului Dimple, ceapa este rezistentă la temperaturi scăzute, iar atunci când este ținută la temperaturi scăzute, începe să dezvolte mucegaiuri. De asemenea, lăsând o ceapă tăiată în frigider poate absorbi toate bacteriile, făcându-o improprie pentru consum. Așa că ea sugerează: „Fie folosiți ceapa întreagă, fie aruncați resturile”.

Page: 1 2

Recent Posts

Cum să pregătești ferestrele din PVC pentru zilele reci: Un truc simplu pentru o casă caldă și economie la încălzire, pe care mulți oameni nu îl știu

Izolați-vă ferestrele astăzi! Vă pregătiți pentru zilele reci de iarnă? Prin setarea ferestrelor dvs. din…

2 minute ago

Medic chirurg: atenție la aceste semne! Indică cheaguri de sânge periculoase

Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…

32 de minute ago

Simptomele timpurii ale cancerului pancreatic. Cei mai mulți le trec cu vederea

Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…

o oră ago

Horoscop 17 noiembrie: zodiile care trec printr-o schimbare de destin! Schimbări financiare mult așteptate

Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…

2 ore ago

Cum îți poți da seama dacă durerea în piept semnalează un atac de cord

Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…

2 ore ago

7 simptome ale bolii Alzheimer: ce se întâmplă în creierul tău când ai boala Alzheimer

Declinul cognitiv este un semn distinctiv al bolii Alzheimer, o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează…

3 ore ago

Citeste si: