Sari la conținut

Vă păstrați la frigider aceste 4 alimente? Atenție! Pot deveni toxice!

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

3. Ghimbir

Ceaiul de ghimbir e perfect pentru a combate răcelile
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

La fel ca usturoiul, ghimbirul prinde și el mucegaiuri atunci când este refrigerat. De fapt, conform expertului, mucegaiul verde (cel mai probabil o tulpină de penicillium) este cel care produce ochratoxina A – o micotoxină comună care contaminează alimentele.

Potrivit mai multor studii, aceste contaminări sunt legate de probleme renale și hepatice și afectează, de asemenea, imunitatea generală.

4. Orezul

orez
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Păstrarea orezului în frigider a devenit o practică obișnuită în zilele noastre. Dar, spre surprinderea ta, acesta prinde mucegai cel mai repede. De asemenea, crește nivelul de amidon, afectându-ți nivelul colesterolului și al glicemiei.

Expertul recomandă ca cea mai bună practică este să nu depozitezi orezul în frigider mai mult de 24 de ore și să îl reîncălzești corespunzător înainte de a-l consuma.

Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel