Sari la conținut

Vă păstrați la frigider aceste 4 alimente? Atenție! Pot deveni toxice!

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Progresul tehnologiei ne-a binecuvântat cu aparate modernizate pentru a ne face viața mai ușoară și fără complicații. Un astfel de aparat esențial pentru casă pe care trebuie să-l menționăm aici este frigiderul. De la ingrediente alimentare crude la mâncăruri gătite și nu numai, puteți stoca în el o serie de nevoi zilnice pentru utilizare ulterioară. Acest lucru ajută la economisirea timpului și a energiei pe care o cheltuim pe parcursul zilei. Astăzi, cu toții facem cumpărăturile în vrac și le depozităm pentru oricând avem nevoie de ele.

Dar știați că anumite produse alimentare devin toxice atunci când sunt refrigerate? Ne-ați auzit! Un expert evidențiază alimentele care nu ar trebui să fie depozitate niciodată în frigider. Haideți să le trecem în revistă.

De ce se strică anumite alimente atunci când sunt depozitate în frigider?

De obicei, frigiderul este considerat cea mai sigură opțiune de depozitare a alimentelor. Dacă este păstrat în mod corespunzător, se știe că acesta previne dezvoltarea microbiană a alimentelor, prelungind durata de depozitare a acestora.

Cu toate acestea, această teorie nu este valabilă pentru anumite alimente. De ce, vă întrebați? Pentru că depozitarea acelor alimente duce la o schimbare chimică, făcându-le rele pentru sănătate.

Potrivit nutriționistului Pooja Malhotra, cu sediul în Delhi: „În timpul procesului de refrigerare, anumite alimente își pierd nutrienții esențiali. Și asta nu este tot. Culoarea, gustul și textura alimentelor sunt, de asemenea, afectate. Toți acești factori se unesc și formează o mâncare nesănătoasă”.

Aceste 4 alimente devin toxice atunci când sunt refrigerate

Dr. Dimple Jangda, expert în Ayurveda și în sănătatea intestinelor, evidențiază anumite alimente comune care devin „toxice” atunci când sunt refrigerate.

 1. Usturoiul

Usturoi ajută ficatul să elimine toxinele
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Usturoiul este cunoscut pentru faptul că adăpostește spori care cauzează botulism, care se activează atunci când produsul alimentar este depozitat greșit. Ori de câte ori umiditatea trece peste 60%, mucegaiul începe să se dezvolte și, potrivit expertului, frigiderele tind să aibă o umiditate mai mare de 60%.

Depozitarea usturoiului în frigider poate duce la germinarea și creșterea compușilor toxici cunoscuți sub numele de micotoxine, care pot provoca probleme grave de sănătate.

2. Ceapa

Beneficiile neștiute ale cepei
Sursa foto: arhiva DoctorulZilei

Potrivit doctorului Dimple, ceapa este rezistentă la temperaturi scăzute, iar atunci când este ținută la temperaturi scăzute, începe să dezvolte mucegaiuri. De asemenea, lăsând o ceapă tăiată în frigider poate absorbi toate bacteriile, făcându-o improprie pentru consum. Așa că ea sugerează: „Fie folosiți ceapa întreagă, fie aruncați resturile”.

Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel