Ștrudelul cu brânză și-a schimbat straiele. Și-a făcut apariția mai sofisticat ca niciodată. Ștrudelul cu brânză este acum altfel, se desface foiță cu foiță, avem o rețetă simplă care se face mult mai rapid decât cea originală, nu trebuie să tot împachetezi și să ungi pe aluat.
Chef Nicolaie Tomescu ne-a împărtășit secretele acestui minunat ștrudel. Aceasta și alte rețete delicioase le găsiți AICI.
Cum se face ștrudel cu brânză și zmeură, rețetă simplă?
Ingrediente pentru aluat:
3 gălbenușuri
4 linguri cu apă minerală
1 lingură de zahăr
1 lingură de oțet
100 g smântână
280-300 g făină albă
200 g unt
5 linguri de făină albă
Un praf de sare
Pentru umplutură:
400 g brânză de vaci bine stoarsă
2 gălbenușuri
350 g zahăr tos
30 g griș
Coaja de la o lămâie
300 g zmeură
30 g amidon alimentar de porumb
zahăr pudră pentru deasupra
Într-un castron punem gălbenușurile, apa minerală, oțetul, smântâna, sarea, zahărul și le omogenizăm. Adăugăm făina și frământăm un aluat care trebuie să fie elastic și ușor de manevrat. Într-un alt castron vom pune untul cu făina și le omogenizăm cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Intindem aluatul la 2-3 milimetri grosime și ungem toată suprafața aluatului cu compoziția de unt după care rulăm. Dăm la frigider pentru minim o oră.
Punem brânza cu jumătate din zahăr, grișul, coaja de lămâie, gălbenușurile și omogenizăm.
Într-o crăticioară punem zmeura cu zaharul rămas și amidonul, punem la foc mediu și amestecăm ușor până începe sa fiarbă și să se lege compoziția. O punem la răcit. Scoatem aluatul de la frigider și îl tăiem în 4 bucăți egale. Pe un plan de lucru presărat cu făină punem câte o bucată de aluat cu tăietura în sus și o aplatizăm cu podul palmei.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Intindem cât se poate de subțire și nu mai lung decât dimensiunea tăvii ( tava mea este de 40 de cm). Punem 1/4 din compoziția de brânză, rulăm astfel încât umplutura să fie rulată în 2 straturi, adăugăm 1/4 din compoziția de zmeură și rulăm până la capăt. Cu ajutorul degetelor strângem aluatul la capete, astfel încât să se lipească și să nu curgă compoziția, ne sfătuiește chef Nicolaie Tomescu.
Facem la fel și cu celelalte 3 părți de aluat.
Punem în tavă și coacem timp de 40-45 de minute. Lăsăm să se răcească în tava in care s-a copt după care pudrăm cu zahăr și putem tăia.
Foto: Chef Nicolaie Tomescu