Din cuprinsul articolului
Desemnat Stațiune Turistică de Interes Local, amplasat în Ocna Dej, la 3 km de centrul municipiului Dej şi 60 km de Cluj Napoca, Parcul Balnear Toroc se profilează ca o oază de relaxare şi tratament. Amplasată pe Dealul Cabdicului și construită în jurul lacului sărat, format în urma surpării unei mine de sare, baza de agrement se întinde pe o suprafaţă de 40.000 de mp pătrați.
Inainte ca Torocul sa devina unul dintre cele mai frumoase parcuri balneare din zona, in aceste zone ale parcului se exploata sare inca de pe vremea romanilor. In urma acestor activitati s-au format o salba de lacuri si balti, din care cel mai mare lac este cel de la Toroc, restul lacurilor fiind vechi exploatari de sare abandonate de atunci. Aici s-au gasit izvoare de apa hipersaline iar pe baza acestora s-a dezvoltat partea de balneo, prin care Parcul Balnear Toroc a devenit o statiune pe care din ce in ce mai multi turisti o viziteaza si o reviziteaza, potrivit site-ului oficial al stațiunii.
Parcul se intinde pe o suprafata de 40.000 mp, cu un lac natural de 1600 mp care este atractia principala de catre cei care îi viziteaza.
Parcul Balnear Toroc cu trecerea anilor a trecut prin mai multe faze de modernizare, astfel a devenit un mini Aqua Parc dotat cu mai multe priscine mari pentru adulti cu apa dulce si sarate, piscine pentru copii, tobogane, umbrele si sezlonguri de plaja, dusuri si numeroase atractii turistice.
Modernizarile din 2017 au adus multe noutati pentru cei care vor trece pragul Parcului Balnear Toroc, pe langa lacul sarat, vor beneficia de un bazin pentru adulti cu o suprafata de 700 de mp, un bazin cu apa sarata cu o suprafata de 113 mp, un alt bazin pentru copii cu o suprafata de 96 de mp, plaja extinsa și 3 tobogane care coboara de pe versantul dealului.
Pentru iubitorii sporturilor s-au amenajat terenuri de sport: fotbal, tenis de camp, volei si un teren multifunctional (baschet,handbal, minifotbal).
Torocul ofera relaxare pentru cei care il viziteaza, dar este frecventat si pentru proprietatile sale terapeutice pentru tratarea diferitelor afectiuni pe care lacul le ofera si bazinele cu apa sarata, cazile cu apa hipersalina si bazinele cu namol.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…