Categories: Ştiri sănătate

Unul dintre cei mai buni specialiști în bolile de ficat:„Toată populația născută înainte de 1995 ar trebui să se vaccineze împotriva hepatitei B”

Mariana Mihăilă, unul dintre cei mai buni specialiști în bolile de ficat de la Spitalul Clinic Fundeni, explică în ce constau consultațiile medicale pe care le acordă la clinica privată și care este profilul pacientului care i se adresează

Daniela Șerb

Clincile private oferă pe lângă consultații medicale acordate de medici de top și posibilitatea unor analize medicale făcute cu aparate moderne pe care cu greu le putem găsi în instituțiile medicale de stat.
ExMedica este o astfel de clinică unde acordă consultații medici renumiți printre care și dr. Mariana Mihăilă, unul dintre cei mai buni specialiști în boli de ficat de la Spitalul Clinici Fundeni din București.
Aceasta spune că rolul medicului internist în medicina actuală din ce în ce mai specializată pe diverse domenii din ce în ce mai înguste este acela de a încerca să facă legătura între organe care, oricum, nu funcționează independent unul de celălalt și care vede în ansamblu bolnavul.

Toată populația născută înainte de 1995 ar trebui să se vaccineze împotriva hepatitei B. În Europa, practic, nu mai există infecții cu virus B. Toți sunt vaccinați. Știu că există tot felul de campanii antivaccinare, dar la virusul B nici părinții nu cred că pot spune nu,
Mariana Mihăilă, medic primar boli interne Clinica ExMedica

Ce se poate oferi pacienților la ExMedica din punct de vedere al medicului internist? “În primul rând o consultație, pentru că în afară de examinarea medicală bolnavul are nevoie să fie ascultat. Să îți povestească despre suferințele lui”, explică dr. Mihăilă.
Cum la spitalele de stat medicii sunt de cele mai multe ori excedați de numărul mare de pacienți care vin cu boli în fază acută, nu prea există timp pentru explicații medicale.
La clinicile private nu vin însă pacienți cu boli în fază acută, ci cronică, bolnavi care doresc și o a doua opinie medicală referitoare la suferința lor.
“În general, a doua opinie medicală confirmă diagnosticul pus de primul medic. S-a încetățenit printre pacienți să solicite o a doua opinie cel mai probabil neîncrezători că există boala la ei, dar și în ceea ce privește conduita terapeutică. Pentru că mulți acum accesează Internetul. Bolnavii știți cum ne întreabă? Da, da, cred că am ceea ce spuneți pentru că scrie pe Internet”.
Ce le spune medicul într-o astfel de situație? “Îi întreb ce profesie au. Și fiecare…unii sunt mecanici, alții sunt ingineri. Îi întreb dacă eu aș putea să repar o mașină dacă mă uit pe Internet?”.
O consultație la dr. Mihăilă costă 200 de lei și durează, teoretic, o jumătate de oră. „Dar niciodată nu ne uităm la ceas. Dacă este nevoie de o oră să stăm de vorbă și să consutăm bolnavul și până la o oră”.

400 de lei investigația cu ecograful 4D
Clinica ExMedica are aparatură mai performantă decât alte clinici în ceea ce privește evaluarea cardiacă. “Asta vă pot spune cu siguranță. Beneficiem de un ecograf 4D care evaluează cordul chiar la cel mai înalt standard la momentul actual, dar în aceeași măsură pe acel ecograf există un program de evaluare a abdomenului, de verificare a organelor abdominale pentru ecografia de maximă performanță. Și, evident, de mare ajutor în aprecierea structurii ecografice a ficatului. Care contează foarte mult”.
O investigație medicală cu acest aparat costă în jur de 400 de lei, iar diagnosticul poate fi pus cu maximă precizie. Apoi, pacienții sunt îndrumați către o atitudine terapeutică și către explorări suplimentare dacă este cazul.
Majoritatea pacienților care vin la ExMedica, la doctorița Mihăilă sunt bolnavi cu suferințe hepatice și pentru faptul că medicul se ocupă de astfel de patologii la Spitalul Clinici Fundeni. “Vin bolnavi cu hepatite cronice, hepatite cronice virale de diverse gravități, până la bolnavi cu ciroze hepatice cu indicație de transplant. Ar fi de spus că monitorizarea unui pacient care deja a început tratamentul se poate face incluisv în privat. Monitorizarea unui tratament simplu cu antiviral nu are legătură cu contractul cu Casa. Sunt și pacienți mai tineri cu boli mai ușoare nu neapărat boli hepatice: hipertensiuni ușoare, infecții urinare”, mai spune medicul.

Ce doresc pacienții cu hepatite de la medicul din privat

„Pacienții care vin la clinică sunt cei pentru care contează foarte mult că nu stau la coadă, că nu stau pe holurile spitalului, și că îi poți acorda timp exclusiv lui. Nu sună telefonul privat, nu te chemaă nimeni la vreo urgență. Contează foarte mult”.
Ce doresc pacienții cu hepatite de la un medic care lucrează în sistem privat?
“Evident că doresc accesul la terapiile moderne pe care însă accesul acesta sperăm să îl aibă cât mai curând. Așteptăm și noi să intre molecullele în România. Promisiunile sunt pentru maximum următoarele două luni. Așa ni s-a spus că până undeva în iulie vor intra”, explică dr. Mihăilă.
Doctorița acordă consultații la ExMedica în fiecare marți și joi. Programările se poat face la telefoanele 021.210.84.55, 021.210.84.42 și 0756.088.023.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

32 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: