Categories: Stil de viaţă

Unul dintre cei mai apreciați și populari actori din România: tumoră intra-craniană

Care este starea lui Adrian Nartea, la 7 ani după ce a fost diagnosticat cu o tumoră intra-craniană. În vârstă de 42 de ani, a devenit unul dintre cei mai apreciați și populari actori din România. Până să atingă succesul în carieră, Nartea a trecut printr-o mare cumpănă, când viața sa a fost în pericol din cauza unei tumori grave.

În urmă cu aproximativ 7 ani, actorul din serialul Vlad a descoperit că are o tumoră și a fost la un pas de moarte, dezvăluind că cea mai emoționantă amintire de atunci este cu fiica lui, care l-a vizitat în spitalul în care era internat.

Simptomele care l-au trimis la medic

„Aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior.”, a declarat în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Mama lui a fost cea care i-a dat vestea după ce actorul a decis să se supună unei investigații imagistice RMN.

„Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului. (…) Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare.”, a povestit Adrian Nartea.

Sursă foto: Adrian Nartea Facebook

Schwanom de trigemen: tumoare care crește pe teaca nervilor

În cele din urmă, acesta a aflat că formațiunea din craniul său „se numește schwanom de trigemen. Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior. Sunt mulți oameni care au genul ăsta de tumori care cresc și se opresc. Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creștere lentă. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă.”

Consecințele unei probleme de tipul celei cu care Adi Nartea s-a confruntat pot fi, însă, deosebit de grave: „Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus”, a mărturisit acesta. De aceea, el a mers în Franța, la Lyon, pentru a îndepărta chirurgical formațiunea.

Ulterior, Adi Nartea s-a confruntat cu două intervenții chirurgicale.

„Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. (…) N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri. Profesorul a zis că nu riscă, pentru că era aproape de o zonă nobilă. În momentul în care a intentat să tragă de ea, am intrat în fibrilații pe masa de operație”.

Care este starea lui Adrian Nartea, la 7 ani după ce a fost diagnosticat cu o tumoră

Recent, a vorbit cu sinceritate despre acea experiență la limită și ce lecție a învățat din acea experiență neplăcută pentru oricine

„Momentele alea prin care am trecut m-au făcut să-mi dau seama cât de puține sunt lucrurile importante în viață și cum restul sunt doar proiecții și pretenții de-ale noastre în alergarea după premii sau după aprecieri de carton.

Că e cel mai important momentul de aici și acum. Și că trecutul ne învață, dar important e zâmbetul pentru că suntem aici și acum și asta e cel mai important: să ne bucurăm că suntem aici și acum”, a declarat Adrian Nartea, pentru Viva.ro

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

19 minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

49 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: