Din cuprinsul articolului
Unul din doi adulţi cu diabet nu este diagnosticat. Monitorizarea glicemiei fără înțepături în deget: CGM – Sistem de Monitorizare Continuă în Timp Real al Glucozei. Disponibil, de azi, și în România
Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu mai produce insulină sau organismul nu utilizează acest hormon în mod eficient.
În urmă cu câteva zile, pe 14 niembrie, a fost Ziua Mondială a Diabetului, iar pentru România, din păcate, cifrele nu arată deloc bine.
Studiul naţional privind prevalenţa diabetului, prediabetului, supraponderii, obezităţii, dislipidemiei, hiperuricemiei şi bolii cronice de rinichi – PREDATORR – arată că România se situează printre ţările cu cea mai mare prevalenţă a diabetului în Europa, 11,6% dintre adulţi.
În prezent, peste 1.200.000 de români sunt sub monitorizare în programul de diabet. 4.000 dintre pacienți sunt copii.
Numărul de cazuri descoperite va creşte uşor în acest an. Dacă în 2019, numărul de cazuri noi era de 76.967, în 2020 a scăzut la 59.914, în 2021 a fost de 82.552, iar în primele şase luni din 2022 a fost de 41.849 (ceea ce arată o creştere) conform datelor INSP.
Numărul persoanelor care trăiesc cu diabet este cel puţin dublu faţă de cei care sunt diagnosticaţi. Potrivit statisticilor la nivel mondial, unul din doi adulţi cu diabet nu sunt diagnosticaţi. Este important să educăm populaţia să îşi facă analizele periodic pentru a depista la timp orice modificare. Din păcate, multe persoane ajung la medic când diabetul este deja avansat şi există multe complicaţii.
Persoanele din România care suferă de diabet au începând de astăzi la dispoziție noul CGM – Sistem de Monitorizare Continuă în Timp Real al Glucozei
Noul CGM revoluționar elimină nevoia de înțepături dureroase ale degetelor* și oferă persoanelor cu diabet zaharat un mod mai inteligent, eficient și mai ușor de utilizat pentru gestionarea diabetului.
Noul sistem CGM inteligent, disponibil de astăzi în România, se numește Dexcom ONE și utilizează un mic senzor și un transmițător pentru a măsura și a trimite valorile glucozei în mod continuu și în timp real, către un smartphone compatibil* sau un receiver opțional, prin intermediul aplicației dedicate Dexcom ONE, eliminând astfel nevoia de înțepături dureroase pentru testarea periodică a valorii glucozei. Utilizatorii primesc, de asemenea, alerte pe smartphone sau receiver atunci când nivelul glucozei crește sau scade prea mult sau prea rapid.
Dispozitivul inovator trimite toate informațiile într-o singură aplicație, care afișează săgeți de tendință pentru a indica viteza și direcția în care se îndreaptă nivelurile glucozei, ușurând deciziile de tratament și ajutând persoanele cu diabet să evite evenimentele potențial periculoase precum hipo sau hiperglicemii.
“Timp de mulți ani, testarea glicemiei a fost o componentă esentială a autogestionării diabetului. Cu toate acestea, auto-monitorizarea, care poate însemna uneori testarea glicemiei din deget de până la zece sau mai multe ori pe zi, poate fi consumatoare de timp, dureroasă și dificil de realizat într-o zi plină.
Cu ajutorul sistemului CGM Dexcom ONE, persoanele cu diabet au de acum libertatea de a trăi fără înțepături dureroase ale degetelor* și se pot baza pe informatiile sistemului CGM Dexcom ONE pentru a lua decizii de tratament, permițând o auto-gestionare mai personalizată și eficientă”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian, Președinta Societății Române de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, în cadrul evenimentul de lansare Dexcom ONE.
Sistemul CGM Dexcom ONE poate fi folosit de toate persoanele începând de la vârsta de 2 ani, având o durată de utilizare de 10 zile în mod continuu, oferind flexibilitate a 3 locuri în care se poate purta. Profilul său redus, îl face aproape invizibil sub îmbrăcăminte și este rezistent la apă.
Sistemul CGM Dexcom ONE are o acuratețe excepțională, nemaifiind nevoie de nicio calibrare pentru a lua o decizie de tratament. Această calitate unică a sistemului CGM Dexcom ONE simplifică cu adevarat viața oricărei persoane care suferă de diabet.
„Am diabet de 20 de ani si in ultimii 4-5 ani senzorii CGM au devenit indispensabili in tratamentul meu. Ma bucur mult pentru lansarea Dexcom ONE pentru ca este un ajutor real in viata noastra, a diabeticilor”, a declarat Dragoș Bucur.
Persoanele cu diabet cât si cei care își doresc un control mai bun al nivelurilor glicemiei, precum și cei care doar își doresc să monitorizeze felul în care reacționează organismul lor la anumite grupe de alimente pot comanda CGM Dexcom ONE în Romania prin intermediul site-ului web cgmdiabet.ro.
Dexcom oferă, de asemenea, un kit de început și oferte de abonamente pentru persoanele care doresc să încerce sau să înceapă utilizarea Dexcom ONE în mod continuu.
„Colaborarea cu Dexcom, Inc. și lansarea noului sistem CGM Dexcom ONE sunt o onoare și o responsabilitate enormă pentru compania noastră, dar, mai mult decât orice, sunt un mare câștig pentru persoanele cu diabet din România. În climatul actual, în care tehnologiile moderne joacă un rol din ce în ce mai important în managementul diabetului, contribuim în mod continuu la accelerarea soluțiilor oferite.
Ne bucurăm ca, în urma parteneriatului cu Dexcom, să punem la dispoziția persoanelor cu diabet din România noul CGM Dexcom ONE, un dispozitiv unic și accesibil ce ne va duce cu un pas mai aproape de un control optim al diabetului. Acest parteneriat înseamnă, de asemenea, și un plus de responsabilitate față de comunitatea persoanelor cu diabet din România, pentru care lucrăm zi de zi, pentru a facilita accesul la cele mai revolutionare tehnologii și la cele mai inovative dispozitive.
Următorii pași se vor îndrepta, cu siguranță, spre profesioniștii din domeniul medical, pentru a extinde disponibilitatea și a facilita accesul pe scară largă a noului sistem CGM Dexcom ONE”, a subliniat și Radu Putere, Fondator & CEO Deyan Kraft Medical, compania ce deține brand-ul CGM Diabet România, distribuitorul oficial Dexcom în România.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…