Unt de casă sau unt cumpărat din magazin? Poate părea ceva foarte complicat, însă află că este la îndemâna tuturor și se poate prepara doar din două ingrediente.
Untul de casă este bogat în vitamina A, cu beneficii dovedite pentru dinți, țesuturi, membrane, piele și ochi.
În afară de de cel organic, untul din comerț poate conține grăsimi TRANS sau lapte pasteurizat.
Uite cum îți poți prepara acasă un unt delicios și sănătos. Ai nevoie de:
- 500 g smântână integrală grasă
- Sare de mare
Cum se prepară
Aduceți smântâna grasă la temperatura camerei, să nu fie direct de la frigider. Mixați smântâna câteva minute, pentru a căpăta o textură vâscoasă, o frișcă densă și continuați până devine granuloasă. Apoi această compoziție trebuie lăsată la scurs.
Adunați de pe marginea bolului toată crema ajutându-vă de o ustensilă de silicon.
Crema densă rezultată în urma mixării se pune într-un tifon la scurs, pentru a scurge zerul. O smântână grasă nu va avea mult zer, de aceea este important să alegeți ingredientul principal de cea mai bună calitate, cu o grăsime de peste 40%.
Dacă smântâna este fluidă, după ce o ”bateți” și se alege untul, puneți totul într-un tifon și lăsați să se scurgă zerul.
După ce a rămas doar parte cremoasă în tifon, asamblați-o într-o formă dorită și dați-o la rece. Atenție, sarea este opțională. Dacă doriți un unt sărat, adăugați-o în compoziție înainte de a o refrigera.
Mai mult, în funcție de gustul fiecăruia, îl puteți îmbogăți cu ierburi aromatice, cele pe care le preferați.