Din cuprinsul articolului
UNICEF. Ce este indicat să mănânci când ești infectat cu Covid. Idei pentru a vă ajuta familia să mențină o dietă hrănitoare.
Pandemia de coronavirus a schimbat viața oamenilor din întreaga lume, în toate domeniile. Oamenii au experimentat pentru prima oară fenomenul de lockdown sau de izolare, iar asta a ridicat probleme noi, cu care marea majoritate a oamenilor nu se mai întâlnise până la acest moment.
Provocările zilnice au necesitat răspunsuri imediate. De pildă, oamenii au fost nevoiți să găsească noi modalități de aprovizionare și să se raporteze diferit la felul în care se ia masa în familie. UNICEF a venit în ajutorul oamenilor și a prezentat câteva sfaturi cu privire la alimentația pe care ar trebui să o avem în perioada în care suntem infectați cu SARS-CoV-2.
Iată cinci moduri prin care părinții își pot hrăni copiii cu o dietă variată și hrănitoare, care le va sprijini creșterea și dezvoltarea, în același timp construind obiceiuri alimentare sănătoase.
Atunci când nu aveți acces la legumele și fructele proaspete, există alte alternative la fel de sănătoase. Legumele congelate sau conservate, precum fasolea, năutul, porumbul, spanacul sau mazărea pot fi păstrate luni întregi și pot fi introduse cu ușurință în dietă. La fel și conservele de pește, care sunt bogate în proteine, acizi grași Omega 3 și o gamă largă de vitamine și minerale.
Chiar dacă conservarea acestora distruge o parte din nutrienți, rămân totuși o sursă de hrană extrem de sănătoasă.
Nu uitați de ovăz sau cereale care pot fi alegerea ideală pentru mic dejun, în vederea unei recuperări rapide.
Copiii au nevoie de două gustări pe zi. În locul dulciurilor, chipsurilor sau snacksurilor, asigurați-vă că aveți în casă nuci, migdale, caju, iaurt, brânză sau fructe uscate care pot înlocui cu succes gustările nesănătoase.
În izolare, cumpărăturile sunt limitate. Tocmai de aceea, este extrem de important ca persoanele infectate să consume legume și fructe proaspete. Comenzile online sau un membru al familiei care nu este în izolare pot fi de un real ajutor în perioada acestora.
Așa că ori de câte ori este posibil să obțineți produse proaspete, faceți-o. Pe lângă faptul că sunt consumate proaspete, fructele și legumele pot fi congelate, situație în care își păstrează majoritatea nutrienților și aromelor. Folosirea legumelor proaspete pentru a găti diferite supe, tocane sau alte feluri de mâncare vă pot ajuta, de asemenea, să aveți hrană pe masă câteva zile și să scăpați de gătitul zilnic.
Limitarea alimentelor procesate
Chiar dacă folosirea produselor proaspete este limitată, încercați totuși să folosiți cât mai puține alimentele procesate. Produsele semipreparate, gustările ambalate și deserturile sunt adesea bogate în grăsimi saturate, zaharuri și sare. Ceea ce nu ajută deloc în cazul dumneavoastră.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…