Din cuprinsul articolului
Unde trebuie să ținem pâinea pentru a fi proaspătă. Știm că dacă nu depozităm pâinea cum trebuie, pâinea se poate usca sau chiar strica foarte repede. Din acest motiv, ajungem să aruncăm săptămânal cantități mari de pâine, fie din cauză că s-a întărit, fie pentru că a mucegăit.
Indiferent dacă am reușit performanța de o coace în casă sau am luat-o de la magazin, înainte ca pâinea să devină tare sau mucegăită, trebuie să știm cum să o păstrăm cât mai mult timp proaspătă.
Ce trebuie să știm, conform site-ului Tastingtable, perioada de valabilitate a pâinii depinde de cantitatea de grăsime din ea. Dacă intenționați să mâncați pâine timp de câteva zile în cantități reduse, cantitatea mai amre de grăsime conținută poate avea un rol important a păstra pâinea proaspătă.
Totuși, din fericire, există mai multe moduri prin care pâinea poate să fie păstrată proaspătă atâta timp cât e necesar.
Dacă intenționați să mănâncați pâinea în termen de trei sau patru zile, puteți să o păstrați la temperatura camerei, pe blatul din bucătărie. Dar aveți grijă: nu țineți pâinea într-o pungă de plastic sau orice ar putea duce la prea multă umiditate! Asta va contribui la apariția mucegaiului și la o perioadă de valabilitate mai scurtă. Pentru o mai bună păstrare la temperatura camerei, utilizați o cutie de pâine sau o pungă de hârtie.
De asemenea, așezați pâinea într-un loc care nu va primi prea multă căldură.
Indiferent de metoda pe care o folosiți pentru păstrarea pâinii, dacă doriți să o încălziți din nou fără a o usca, puteți folosi cuptorul.
Există și alte metode pentru a păstra pâinea pentru perioade mai lungi. Deși nu e recunoscută ca o metodă perfectă pentru conservarea pâinii, frigiderul poate fi de ajutor deoarece oferă o temperatură constantă, care ajută la reglarea umidității din interior. Dar temperatura mai rece poate provoca unele reacții, cum ar fi degradarea texturii pâinii, dacă este ținută prea mult timp la frigider. Cei care vor să păstreze pâinea mai mult de o săptămână ar trebui să apeleze la o altă metodă.
Congelatorul este considerat cea mai bună metodă pentru prelungirea duratei de valabilitate a multor alimente, inclusiv a pâinii. Dacă congelați pâinea, o puteți păstra aici și până la șase luni.
Cum trebuie să ținem pâinea pentru a fi proaspătă la congelator. Cel mai bun mod de a îngheța pâinea, dacă nu intenționați să o folosiți pe toată odată, este să înghețați fiecare felie, pe o tavă de copt.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…