Din cuprinsul articolului
Unde doare pancreasul? Decodificarea rapida si eficienă în cazul unor dureri abdominale consta in localizarea exacta a zonei de unde vine durerea. Exista mai multe motive pentru care simti durerea in zona abdominala si, in timp ce unele dintre ele sunt inofensife, altele iti pot pune serios sanatatea in pericol, a precizat healthandlovepage.com.
Pentru a intelege mai bine posibilele consecinte ale durerii abdominale, primul lucru de facut este sa localizezi zona exacta de unde simti durerea.
Aproximativ 90% din oameni sunt uneori afectati de durerile comune cunoscute sub numele de dureri abdominale.
Uneori poti fi speriat de intensitatea unei dureri care nu este indicatorul unei cauze serioase, alteori invers. Pe de alta parte, o usoara durere pe termen lung ar putea fi un semn al unei boli cronice, care trebuie vindecata.
Daca durerea abdominala dureaza mai mult de doua saptamani, indiferent de partea abdominala, aveti nevoie de un consult medical pentru a elimina un diagnostic mai sever. Alte motive pentru a consulta medicul dumneavoastra sunt varsaturile persistente si balonare sau sange in scaun.
Potrivit MedlinePlus, durerea abdominala este durerea simtita oriunde intre inghinal si piept. Din moment ce abdomenul ocupa o zona mai mare a corpului, este important sa se determine localizarea exacta a durerii pentru a se depista cu usurinta motivul.
Pancreasul doare atunci când e inflamat, adică în cazul pancreatitei. Semnele și simptomele pancreatitei pot varia, în funcție de tipul pe care îl experimentați.
Semnele și simptomele pancreatitei acute includ:
Simptomele pancreatitei cronice
Exista diverse cauze de dureri abdominale mai putin grave. Cele mai grave cauze de dureri abdominale sunt intoleranta la anumite tipuri de produse alimentare; constipatia, ca urmare a activitatii fizice precare si dieta necorespunzatoare; intoxicatia alimentara; virus de stomac/intestin si gastrita, ca urmare a producerii de acid gastric in exces.
Când să mergi la medic
Stabiliți o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă aveți dureri abdominale persistente. Solicitați ajutor medical imediat dacă durerea abdominală este atât de severă încât nu puteți sta liniștiți sau nu găsiți o poziție în care durerea să se amelioreze.
Pancreatita, o inflamație a pancreasului, poate avea complicații severe dacă nu este tratată corespunzător. Aceste complicații pot fi acute sau cronice și pot afecta atât pancreasul cât și alte organe. Iată câteva dintre principalele complicații ale pancreatitei:
Tratamentul și managementul pancreatitei variază în funcție de severitatea și tipul complicațiilor. Este crucială monitorizarea atentă și intervenția timpurie pentru a minimiza riscurile și a îmbunătăți prognosticul pacienților.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…