Din cuprinsul articolului
Consumul excesiv de carne roșie poate declanșa apariția unei afecțiuni dureroase. Aceasta era numită și boala oamenilor bogați, deoarece era frecventă în rândul oamenilor care aveau bani să cumpere carne și fructe de mare.
Carnea roșie, în special cea de vânat, joacă un rol important în apariția gutei, o boală dureroasă, greu de tratat.
Guta este o formă dureroasă de artrită și, se pare, este declanșată de consumul cărnii roșii, care conține multe purine.
În prezent, guta afectează multă persoane, mai ales bărbaţii, şi este asociată cu regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare şi alcool. Pe lângă tratamentul medicamentos, în gută este foarte importantă respectarea unui regim alimentar.
”Excesul de purine şi pirimidine rezultate prin metabolismul cărnii la anumiţi oameni cu anumite defecte genetice determină depozite de acid uric care se pun şi intră ca nisipul în balamale şi te dor încheieturile de te dor capacele şi tot ca nisipul strică şi rinichiul în timp.
În momentul în care apare perioada dureroasă, apoi asta e musai, se tratează, nu poţi să treci peste şi tratamentul este antiinflamator, pentru că în momentul în care nu te mai doare, să poţi să trăieşti cu tratament uricusuric care elimina acidul uric din organism.” a explicat doctorul Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice la Digi24.
Crizele de gută pot apărea o dată la câţiva ani sau de mai multe ori pe lună, în funcţie de stadiul bolii, dar şi de alimentaţia pacientului.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…