Sari la conținut

Un viitor fără fum în care țigările sunt înlocuite cu alternative inovatoare, mai puțin dăunătoare, fundamentate științific.

Domnul Mihai Claudiu Bundoi, Head of Scientific and Medical Affairs - Philip Morris Romania
Sursă foto: Doctorul Zilei
Domnul Mihai Claudiu Bundoi, Head of Scientific and Medical Affairs - Philip Morris Romania

În timp ce fumatul creează dependență și poate provoca boli grave, se estimează că peste un miliard de oameni vor continua să fumeze în viitorul apropiat, potrivit datelor transmise de OMS. În România, la ora actuală sunt peste 4 milioane de fumători, țara noastră fiind printre puținele țări din UE cu o prevalență în creștere a fumatului.

Reducerea efectelor nocive ale fumatului poate avea un impact semnificativ asupra sănătății publice prin conversia celui mai mare număr de fumători adulți existenți care altfel ar continua să fumeze, la aternative mai puțin dăunătoare. Desigur, ceilalti doi piloni pe care se bazeaza politicile privind controlul consumului de tutun, reducerea riscurilor si renuntarea la fumat, raman in continuare de importanta semnificativa.

Sunt necesari câțiva pași importanți pentru ca această abordare să devină realitate pentru milioane de fumători adulți. În primul rând, trebuie să existe aceste produse, alternative mai puțin dăunătoare la țigări. În al doilea rând, aceste alternative ar trebui să fie pe placul fumătorilor adulți – cu alte cuvinte, ar trebui să ofere o experiență, de gust și de tabiet, care să-i determine pe fumătorii care altfel ar continua să fumeze să treacă definitiv la alternativa mai puțin nocivă.

În cadrul emisiunii Doctorul Zilei, l-am avut invitat pe domnul Mihai Claudiu Bundoi, Head of Scientific and Medical Affairs – Philip Morris Romania. Domnia sa este absolvent  al Facultății de medicină, cu o experiență de peste 27 de ani în industria farmaceutică și în sectorul de sănătate publică.

Domnul Bundoi a vorbit despre viziunea Philip Morris International de a construi un viitor fără fum, în care țigările să ţigările să fie înlocuite cu alternative mai puţin dăunătoare, validate ştiinţific. Pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, PMI desfăşoară vaste programe de cercetare şi evaluare a produselor sale fără fum, se află în dialog permanent cu comunitatea ştiinţifică şi încurajează experţii independenţi să verifice rezultatele acestor cercetări.

În plus, domnul Bundoi a explicat beneficiile pe care le pot aduce alternativele fără fum în comparație cu fumatul tradițional, subliniind importanța informării corecte și obiective a adulților fumători.

„Fumătorii, care altfel ar continua să fumeze, sunt încurajați să treacă la produse alternative cu risc redus, care sunt substanțial mai puțin nocive decât țigările și reprezintă o alternativă mai bună pentru fumători. Pentru noi este esențial să informăm corect atât publicul larg, cât și fac­torii decizionali, despre principiile de reducere a riscurilor”

Interviul pe larg poate fi vizionat aici:

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel