Sari la conținut

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Ciroza este o afecțiune cronică a ficatului
Sursă foto: Pixabay

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat paste reîncălzite. Tânărul voia să facă economie așa că gătea pentru mai multe zile apoi reîncălzea mâncarea înainte să o consume. 

Studentul din Belgia a mâncat o porție de spagehte bolognese vechi, care au fost lăsate în afara frigiderului, la temperatura camerei. După ce a servit masa, tânărul a ieșit cu prietenii să facă mișcare. S-a întors o jumătate de oră mai târziu și a început să aibă dureri de cap și de stomac. În plus, acesta acuza vărsături și diaree. În loc să meargă la medic sau să sune la urgențe, tânărul s-a dus în pat și s-a culcat.

El a fost găsit mort a doua zi de către părinții săi, care s-au dus la el să vadă ce face, pentru că tânărul nu mai ajunsese la ore.

A făcut necroză hepatică de la mâncarea veche reîncălzită

Ulterior s-a stabilit că a murit în jurul orei 04:00 dimineața, la aproximativ 10 ore după ce a mâncat. O autopsie a arătat că studentul a murit din cauza necrozei hepatice și a pancreatitei acute. Cazul șocant a fost prezentat în Journal of Clinical Microbiology. Un medic de pe YouTube, cunoscut sub numele de Dr. Bernard, a postat ulterior un videoclip în care a discutat despre acest caz.

Dr. Bernard, care s-a identificat ca fiind un furnizor medical licențiat din SUA, a spus: „Mulți oameni mănâncă paste sau orice altă formă de tăiței care au mai rămas pentru o zi sau două și sunt bine. Aveți grijă la alimentele lăsate afară mai mult de câteva ore. Dacă mâncarea miroase ciudat este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău”.

În cazul studentului, în urma autopsiei s-a stabilită că în organismul său exista Bacillus cereus, un agent patogen bine cunoscut de origine alimentară care produce toxine.

Cât timp poți ține carnea la frigider

Probele de resturi de mâncare trimise la Laboratorul Național de Referință pentru Focare de Toxiinfecție Alimentară (NRLFO) pentru analiză au relevat, de asemenea, o prezență semnificativă de B. cereus. Deși B. cereus este asociat în principal cu toxiinfecțiile alimentare, se raportează din ce în ce mai des că este o cauză a infecțiilor grave și potențial fatale ale tractului non-gastrointestinal, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, conform Mirror.

Dr. Bernard atrage atenția că alimentele trebuie depozitate corespunzător pentru a evita orice incident.

Se recomandă refrigerarea alimentelor perisabile în termen de două ore de la preparare. Carnea de pasăre, peștele și carnea tocată trebuie consumate sau congelate la două zile după ce au fost gătite, iar carnea de vită, vițel, miel sau porc, în termen de trei până la cinci zile.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel