Din cuprinsul articolului
Un supraviețuitor Covid a vorbit deschis despre efectele devastatoare ale bolii. „Un an de luptă pentru a reveni la cel ce am fost”.
Cu toate că mai avea doar 2,5% șanse de supraviețuire, Gabriel Toma, un fost baschetbalist de performanță, în vârstă de 55 de ani, a învins lupta cu Covid. La vremea internării în spital, bărbatul cântărea aproximativ 127 de kilograme, la o înălțime de 1,96 metri După doar o lună de spitalizare, acesta a slăbit 25 de kilograme.
La un an după ce s-a vindecat, sportivul a povestit cum arată viața sa, după ce a trecut pe lângă moarte.
„Un an… Ieri s-a împlinit un an de când m-am externat… Un an de când am părăsit spitalul învingător în lupta pentru viață dar simțindu-mă mai mult ca un învins… SARS-CoV-2 nu este o glumă… Nu este o simplă răceală, nu este un complot mondial cum mult prea mulți consideră că este.
Un an de luptă pentru a reveni la cel ce am fost. Un an în care viața mea s-a desfășurat axată mai mult pe înlăturarea efectelor bolii decât pe a trăi. Un an de supraviețuire…
Succint, efectele Covid-19 asupra mea:
Port ochelari pentru apropiere, după internare nu am mai fost capabil să citesc altfel. Prin martie am făcut un accident vascular ocular în ochiul stâng. De atunci, fac lunar niște injecții care înlătură cheagurile și am început să văd mai bine. Dar mai durează.
Oboseala am reușit să o înlătur cu kinetoterapie, după o evaluare profesionistă într-un cabinet de medicină sportivă cu specialiști foarte buni. Plus un supliment numit Sarcodyn. De unde nu mă puteam ridica de pe marginea patului, să desfac o sticlă de apă de 0,5 litri, acum pe la 10 km mers pe jos încep să mă resimt. Pot vâsli fără probleme segmente de 2 kilometri, cu un ritm susținut, ceea ce nu reușesc mulți oameni sănătoși. Mișcarea este foarte importantă, exercițiile specifice făcute în urma evaluării., programul cu un instructor de calitate.
De durerile de picioare și amorțeală nu am scăpat. Am încercat balneoterapie, tratamente galvanice, lasere, etc… Nimic. Exact la fel sunt… Voi încerca oxigenoterapie, dar pentru asta sunt necesari bani, mulți bani. Trebuie să mă pregătesc.
Când am ieșit din spital făceam trei injecții de insulină rapidă după mesele zilei, 8-10 unități. Înainte de somn făceam o insulină lentă de 48 de unități. Am reușit să recuperez mult. Acum iau două comprimate de Glucophage pe zi, plus 15 unități de insulină lentă înainte de somn. Sper să scap de insulină în scurt timp…
Acesta este raportul meu la un an de la externare. După părerea mea, cea mai bună abordare împotriva virusului și bolii sale este vaccinarea. Să riști din încăpățânare să ajungi în situația în care am ajuns eu într-o vreme în care nu exista vaccin, acum că există variante perfecționate, este stupid.
Sănătate!”, este mesajul lui Gabriel Toma, postat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…