Categories: Expertul zilei

Un supliment alimentar popular ar putea preveni apariția bolii Alzheimer. Se găsește în lapte și bere

Un supliment alimentar popular care se găsește în lapte, bere sau drojdie ar putea preveni apariția bolii Alzheimer, arată un nou studiu.

Boala Alzheimer este cea mai comună formă de demență în întreaga lume. Este o afecțiune progresivă care afectează mai multe funcții ale creierului. Acest lucru poate duce la probleme de memorie, vorbire și comportament, printre alte schimbări.

Și, din păcate, în prezent, nu există un tratament pentru boala Alzheimer sau demență.

Cu toate acestea, un nou studiu, publicat în Aging Cell, a arătat că un anumit supliment alimentar natural poate pătrunde în creier, scăzând potențial riscul de boli precum Alzheimer.

Suplimentul, care este o formă de vitamina B3, ar putea ajuta la repararea celulelor și a ADN-ului deteriorat din creier.

Un supliment alimentar găsit în lapte și bere ar putea trata cu succes boala Alzheimer

Oamenii de știință au descoperit că, după consum, nicotinamidă ribozidă (NR), care face parte din familia vitaminei B3, este rapid transformată în nicotinamidă adenin dinucleotidă (NAD+). NAD+ este esențial pentru repararea celulară și repararea ADN-ului deteriorat.

NR se găsește în urme în lapte, drojdie și bere și în cantități mai mari în proteinele din zer. Cu toate acestea, este incert dacă NR găsit în aceste surse poate crește nivelurile de NAD+ din creier.

Lucrările lui Martens asupra NR sugerează că creșterea nivelului de NAD+ ar putea fi un tratament viabil pentru bolile neurodegenerative precum Alzheimer.

„NAD+ se pierde treptat pe măsură ce îmbătrânim sau dezvoltăm boli cronice. Pierderea NAD+ este legată de obezitate și alte obiceiuri negative ale stilului de viață, cum ar fi fumatul.

Deoarece este nevoie de mai mult NAD+ pentru a contracara aceste consecințe negative, este mai probabil ca acesta să fie epuizat în fața obiceiurilor negative ale stilului de viață”, a explicat Christopher Martens, profesor asistent de kinesiologie și fiziologie aplicată și director al Centrului Delaware pentru Cercetarea Îmbătrânirii Cognitive, într-un comunicatde presă.

Un studiu anterior realizat de dr. Martens a constatat că nivelurile de NAD+ ar putea fi crescute în sânge dacă oamenii ingerează NR, dar nu era clar dacă ar putea ajunge la alte țesuturi din organism.

„Am avut câteva semne preliminare de eficacitate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale la persoanele care aveau hipertensiune arterială”, a spus el.

„Dar până acum, nu se știa dacă NR a ajuns la organe vizate, cum ar fi creierul, pentru a avea un efect terapeutic real.”

Cu toate acestea, această ultimă cercetare – publicată în jurnalul Aging Cell – a demonstrat că NAD+ ar putea pătrunde în creier.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

19 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: